Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
Guest

Second Life lags on Alienware M14x

Question

  • 0

When you ask a tech question include information about your computer. Get the info from the viewer's Help-About... and paste that into your post with your question. To add your info to an existing question use OPTIONS->EDIT. It’s in the upper right of your post.

You don't say what the graphics processor is. You don't say if it is laptop...

Don't expect SL to perform like other games. Most games run on DirectX. SL runs on OpenGL and is supporting older machines running OpenGL 2.0. So, it tends to be slower by 60%.

You don't say what type of performance you are getting. Getting 15 to 30 FPS is common for SL right now. To get stats from the viewer press Ctrl-Shift-1 to open Viewer Statistics.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

When you ask a tech question include information about your computer. Get the info from the viewer's Help-About... and paste that into your post with your question. To add your info to an existing question use OPTIONS->EDIT. It’s in the upper right of your post.

You don't say what the graphics processor is. You don't say if it is laptop...

Don't expect SL to perform like other games. Most games run on DirectX. SL runs on OpenGL and is supporting older machines running OpenGL 2.0. So, it tends to be slower by 60%.

You don't say what type of performance you are getting. Getting 15 to 30 FPS is common for SL right now. To get stats from the viewer press Ctrl-Shift-1 to open Viewer Statistics.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The Alienware laptops including the M14X use Nvidia Optimus to switch the graphics from normal to gaming mode and this has cause endless problems with Second Life users as it doesn't always work so only the basic graphics are in use instead of the full power of the Nvidia GT555M.

Here is the search list from Answers. Have a read through these and hopefully you will find a solution that helps you.

http://community.secondlife.com/t5/forums/searchpage/tab/message?filter=location&location=category%3AAnswers&q=nvidia+optimus

I would suggest you also use Google.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

One thing I forgot. You have to use the M14X plugged in for the high performance graphics to kick in assuming you can get it to work right with SL. On battery it switches to a low graphics mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...