Jump to content
  • 0

I'm having a bake fail and I can't figure out how to fix it, help?


Vorshiva
 Share

You are about to reply to a thread that has been inactive for 3878 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Question

  • 0

Hello Vorshina and welcome to SL Forums. Two are the top causes for your issue:

  1. You have corrupted files saved in your hard disk. If so, you will fix the issue if you delete them and download new files. To do that, delete all contests at the following folder: C: \ Users \ (USER NAME) \ ApplData \ Local \ Secondlife After login back in a quiet sim like Smith, Exeuxoa or Anzere. Stay there under the water, open your inventory type something in search there and wait fetching all your items till the last one. When fetching finishes, try to change outfit choosing choosing one with just the necessary stuff (skin, shape, hair, eyes, pants and shirt) without any attachments. Wait some seconds and rebake your textures with Ctrl+Alt+R. Repeat same process if it is necessary. Normally It will fix your issue.
  2. You have problem with your internet connection. If so, you will fix the problem if you fix your internet connection. You can test your internet speed at http://speedtest.net/ If it is too slow (less than 1Mbps), reboot your modem / router leting it closed for at least 2-3 mins and try again. If you use wireless connection, simply avoid it (it is no recommended for SL) and prefer direct cable connection instead. You can experiment also with your maximum bandwidth until to find the best setting for your system (under preferences --> setup).

Suggestions reported in  http://wiki.phoenixviewer.com/doku.php?id=bake_fai​l always help of course assuming that you have no corrupted files and there is no a connectivity problem. Good luck.

(If you use Phoenix or Firestorm and the problem remains, delete also everything into this folder: C: \ Users \ (USER NAME) \ ApplData \ Local \ PhoenixViewer or Firestorm )

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hello Vorshina and welcome to SL Forums. Two are the top causes for your issue:

  1. You have corrupted files saved in your hard disk. If so, you will fix the issue if you delete them and download new files. To do that, delete all contests at the following folder: C: \ Users \ (USER NAME) \ ApplData \ Local \ Secondlife After login back in a quiet sim like Smith, Exeuxoa or Anzere. Stay there under the water, open your inventory type something in search there and wait fetching all your items till the last one. When fetching finishes, try to change outfit choosing choosing one with just the necessary stuff (skin, shape, hair, eyes, pants and shirt) without any attachments. Wait some seconds and rebake your textures with Ctrl+Alt+R. Repeat same process if it is necessary. Normally It will fix your issue.
  2. You have problem with your internet connection. If so, you will fix the problem if you fix your internet connection. You can test your internet speed at http://speedtest.net/ If it is too slow (less than 1Mbps), reboot your modem / router leting it closed for at least 2-3 mins and try again. If you use wireless connection, simply avoid it (it is no recommended for SL) and prefer direct cable connection instead. You can experiment also with your maximum bandwidth until to find the best setting for your system (under preferences --> setup).

Suggestions reported in  http://wiki.phoenixviewer.com/doku.php?id=bake_fai​l always help of course assuming that you have no corrupted files and there is no a connectivity problem. Good luck.

(If you use Phoenix or Firestorm and the problem remains, delete also everything into this folder: C: \ Users \ (USER NAME) \ ApplData \ Local \ PhoenixViewer or Firestorm )

Link to comment
Share on other sites

  • 0

If you have tried everything at  http://wiki.phoenixviewer.com/doku.php?id=fs_bake_fail , and it still doesn't cure you, then you have a larger problem.

You may find that the bake fail problem comes back repeatedly, even after you fix it with one of the suggestions on that wiki page. If so, you have a chronically weak Internet connection. There are many steps to take for repairing it. Perhaps the simplest ones -- ones that work best for most people -- are: (1) Don't Use WIRELESS. Wireless connections are inherently less stable than direct cable connections and are more vulnerable to interference. Then, (2) Reboot your router. Unplug it from the power for a few minutes to let it clear its RAM. The plug it back in and let it get a fresh hold on an IP address.  If neither of those solutions help, check with your ISP to see if there are problems with your Internet service.  You may also need to consider replacing your router.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

There's one more thing you can try, someone else suggested this a while back and it usually works for me. Create a new folder in your inventory. Copy into it some eyes, a skin, hair, shape, eyebrows and an outfit. Once you have these items in, right click the folder and choose "Replace outfit" NOT "Add to". This should bring your avatar back. I hope this helps!

Link to comment
Share on other sites

You are about to reply to a thread that has been inactive for 3878 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...