Jump to content
  • 0
Nikopolis

Problem SL Viewver open & close alone

You are about to reply to a thread that has been inactive for 196 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Question

have a problem with SECOND LIFE VIEWER. It closes itself, without reason, all the time, see hangs when opening, closes barely connected ... closes after barely 30mm. Total instability. I have trouble. I'm on Windows 10 Home 64bits.
Thanks for your help in fixing this problem.
 

Second Life Release 6.3.6.535003 (64bit)
Notes de version

CPU : AMD Ryzen 7 2700 Eight-Core Processor           (3200 MHz)
Mémoire : 16335 Mo
Version OS : Microsoft Windows 10 64-bit (Build 18362.592)
Distributeur de cartes graphiques : NVIDIA Corporation
Carte graphique : GeForce GTX 1060 6GB/PCIe/SSE2

Version Windows Graphics Driver : 26.21.14.4166
Version OpenGL : 4.6.0 NVIDIA 441.66

Taille de la fenêtre: 1680x987
Ajustement de la taille de la police : 96pt
Échelle de l’interface : 1
Distance de dessin : 128m
Bande passante : 3000 kbit/s
Facteur LOD (niveau de détail) : 1.125
Qualité de rendu : 5
Modèle d’éclairage avancé : Enabled
Mémoire textures : 512 Mo
Heure de création VFS (cache) : janvier 28 2020 20:29:34

J2C Decoder Version: KDU v7.10.4
Audio Driver Version: FMOD Ex 4.44.64
Dullahan: 1.1.1320 / CEF: 3.3626.1895.g7001d56 / Chromium: 72.0.3626.121
LibVLC Version: 2.2.8
Voice Server Version: Pas connecté(e)
janvier 28 2020 20:49:15

Edited by Nikopolis

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

It's very hard to tell you exactly what to do without knowing more about your computer and your Internet connection. That's generally where the problem lies.  To give us those details, open your viewer but do not log in.  Click Help >>> About Second Life in the upper left corner of your screen, and then click the Copy To Clipboard button to save that information.  Bring it back here and EDIT your original question by pasting the information that you just copied into it.  We'll have a much better chance of seeing what to do next.

Problems like this can often be traced to either having a computer that does not meet minimum requirements, an Internet connection that is unstable (avoid wifi, and try rebooting both your modem and your router), or overly-ambitious Preference settings in your viewer.  That last possibility can occur if you are using a graphics card that has limited ability or if you are using the graphics chip on your motherboard instead of using a dedicated graphics card.  We'll be able to get a start on narrowing those possibilities down or suggesting ways around other problems once we see what you post.

By the way, in case it's not obvious, this is a resident-to-resident Answers site.  We are all SL residents like you, although with many more years of experience with SL.  We've all wrestled with connection issues many times.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Your computer should be very capable of running SL with your current settings.

You might try white listing SL, and particularly the files in the cache, with your antivirus program.  AV scanning of all those texture files can slow down your computer and sometimes cause problems.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
You are about to reply to a thread that has been inactive for 196 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...