Jump to content
  • 0

Is SL having a problem? Nothing is loading, even friends and landmarks


prometheus20777
 Share

You are about to reply to a thread that has been inactive for 2692 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Question

  • 0

No, but you are.  There are about 45,000 accounts logged in at the moment and there is no grid-wide issue on the Grid Status blog.

When you get that message that your viewer is "requesting capabilities", it's telling you that it can't connect to vital databases to give you access to your inventory, your friends list, and a number of other things.  Those are each called "capabilities."  Until you have access, you are not fully logged in.  The reason is almost always that you have a crummy Internet connection.  You may have great bandwidth -- that's almost never a problem -- but your connection is unreliable, so it's losing data or experiencing unusual slowdowns. It may be fine for watching YouTube videos and doing normal web browsing --- maybe even playing some online games, but not good enough for SL. If you are using a wifi or satellite connection, don't.  Many people have no trouble with wifi, but Linden Lab does not support it.  (See https://community.secondlife.com/t5/English-Knowledge-Base/Wifi-and-satellite-connections/ta-p/1296823 ).  Try rebooting both your modem and your router by unplugging them from the power for a few minutes anbd then restarting everything, including your computer.  If those steps don't clear it up, check with your ISP or consult Nalates's blog for advanced suggestions >>> http://blog.nalates.net/2011/10/26/troubleshoot-your-sl-connection/

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

No, but you are.  There are about 45,000 accounts logged in at the moment and there is no grid-wide issue on the Grid Status blog.

When you get that message that your viewer is "requesting capabilities", it's telling you that it can't connect to vital databases to give you access to your inventory, your friends list, and a number of other things.  Those are each called "capabilities."  Until you have access, you are not fully logged in.  The reason is almost always that you have a crummy Internet connection.  You may have great bandwidth -- that's almost never a problem -- but your connection is unreliable, so it's losing data or experiencing unusual slowdowns. It may be fine for watching YouTube videos and doing normal web browsing --- maybe even playing some online games, but not good enough for SL. If you are using a wifi or satellite connection, don't.  Many people have no trouble with wifi, but Linden Lab does not support it.  (See https://community.secondlife.com/t5/English-Knowledge-Base/Wifi-and-satellite-connections/ta-p/1296823 ).  Try rebooting both your modem and your router by unplugging them from the power for a few minutes anbd then restarting everything, including your computer.  If those steps don't clear it up, check with your ISP or consult Nalates's blog for advanced suggestions >>> http://blog.nalates.net/2011/10/26/troubleshoot-your-sl-connection/

Link to comment
Share on other sites

You are about to reply to a thread that has been inactive for 2692 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...