- Forums
- :
- International Forum
- :
- Forum polskie
- :
- Re: Kafeteria edukacyjna 2012
- Subscribe to RSS Feed
- Mark Topic as New
- Mark Topic as Read
- Float this Topic to the Top
- Bookmark
- Subscribe
- Printer Friendly Page
Kafeteria edukacyjna 2012
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
- Email to a Friend
- Report Inappropriate Content
06-09-2012 08:46 AM
Zakończyła się kolejna edycja Kafeterii edukacyjnej dla licealistów. Część wykładów była przeprowadzona w SL. Tutaj można obejrzeć tegoroczne podsumowanie.
Re: Kafeteria edukacyjna 2012
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
- Email to a Friend
Reply to Identity Euler - view message
08-23-2012 03:36 PM
Tak się zastanawiam dlaczego wszystkie takie imprezy zorganizowane są jak w świecie rzeczywistym? Sala wykładowa, uczniowie w ławkach, tablica i nauczyciel przy tablicy itd. Świat SL który miał umożliwić zniesienie ograniczeń ze świata rzeczywistego staje się tylko kalką lub symulatorem świata rzeczywistego. Jako świerzy awatar brałem udział w amerykańskim czy też francuskim szkoleniu i zamiast siedzieć jak wszyscy na poduszkach lewitowałem sobie nad ziemią przecież i tak kamerę miałem ustawioną na to co potrzeba. To zaraz osoba prowadząca naukę kazała mi usiąść pewnie też jakaś nauczycielka w realu![]()
Re: Kafeteria edukacyjna 2012
[ Edited ]- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
- Email to a Friend
Reply to DIGITALWORLD - view message
10-20-2012 03:26 PM - edited 10-20-2012 03:27 PM
Od spotkań tego typu oczekuje się, że umożliwią realizację wykładu/szkoleń/lekcji w obecności ludzi znajdujących się w różnych miejscach w świecie rzeczywistym.
Walory świata wirtualnego: latanie, wygląd awatara etc to sprawa drugorzędna. Uczestnicy mogą się nimi cieszyć w pełni po zajęciach. ![]()