Jump to content
  • Oturum açma başarısızlığı


     

     

     

    Bu makale size, sorununuzu tanımlamanızda ve uygun bir çözüm seçmenizde yardımcı olur.

    Sorun gidermeye başlamadan önce: Önce Second Life ağ durumunu kontrol ederek, oturum açılmasını engelleyen bilinen bir sorun olmadığına emin olun.

    Hata mesajları

    Second Life'a oturum açamıyorsanız, hata mesajı sorunun nedenine işaret edebilir.

    Bölge el sıkışması bekleniyor

    "Bölge el sıkışması bekleniyor" mesajı, Second Life Görüntüleyicisi sunucudan bir onay almadığı zaman gösterilir. Bu hatanın normal nedeni, UDP paketlerinin bir güvenlik duvarı nedeniyle engellenmesidir. Bu hatayı çözmek için güvenlik duvarınızı yeniden yapılandırın.

    Güvenlik duvarlarını nasıl yapılandıracağınızla ilgili bilgi edinmek için bkz.: Second Life'ı bir güvenlik duvarı ile kullanmak.

    Hesabınıza şu zamana kadar erişemeyeceksiniz (tarih/saat)

    Eğer hata mesajı, zaten oturum açmakta (veya oturumu kapatmakta) olduğunuzu belirtirse, Second Life hala avatarınızın oturumunu kapatmaya çalışmaktadır. Second Life'ı kapatın, on beş dakika bekleyin, sonra tekrar oturum açmaya çalışın.

    Eğer şu hata mesajını görürseniz:

     Oturum açma başarılamadı; Hesabınıza şu zamana kadar: (tarih/saat) erişemeyeceksiniz 

    — bu genellikle, Second Life hesabınızın idari olarak engellendiği anlamına gelir. Kısa süreli engellemeler (bir saatten daha kısa süreli), SL dünyası içerisindeki uygunsuz davranışların neticesi olabilir. Daha uzun süreli engellemeler genellikle kötüye kullanım neticesinde gerçekleşir.

    Belirtilen süreye kadar Second Life'ı kullanamazsınız; eğer bu süre bir saatten uzunsa, bu konuda Kötüye Kullanımla Mücadele Ekibi size bir e-posta gönderecektir. İstenmeyen spam filtrelerinizi kontrol edin.  

    Kötüye kullanımla ilgili olarak konulan idari engellemeler Linden Lab tarafından kaldırılamaz.

    Bu konumdan Second Life'a erişemezsiniz

    Bu hata mesajı ayrıca şu şekilde görülebilir:

    • Oturum açılamadı.
    • Second Life'a bu bilgisayardan erişemezsiniz.

    Bu mesajlar genellikle, aşağıdaki durumlar nedeniyle Linden Lab tarafından Second Life sunucularında engellendiğinizi gösterir:

    • Belgelenmiş dolandırıcılık vakaları
    • Second Life'ın reşit olmayan biri tarafından kullanılması
    • Son derece aşikar kötüye kullanım faaliyetleri

    Ancak bu faaliyetleri gerçekleştiren kişinin sizinle aynı hanede bulunan başka biri de olabileceğini, size ait hesabın kullanılmış olmayabileceğini de dikkate alın.

    Eğer bu durumun bir hata olduğunu düşünüyorsanız, destek portalı üzerinden bir destek talebi gönderin. Müşteri destek bölümünün hangi engelin neden konulduğunu belirlemesine yardımcı olmak için, destek talebinize Second Life hesap adınızı ve bulunduğunuz konumdan oturum açan diğer olası Second Life hesap bilgilerini dahil edin.

    DNS sunucu adını çözümleyemedi

    Bu hata mesajı ayrıca şu şekilde görülebilir:

    • Sunucu http'si bulunamadı
    • Oturum açılamadı. Bir simülatöre bağlanılamadı.

    Bu mesajlar, bilgisayarınızın sayısal IP adreslerini insanlar tarafından okunabilir adreslere dönüştüren alan adı hizmeti (DNS) ile ilgili genel bir ağ sorunu yaşadığını gösterir.  

    secondlife.com, Google veya başka İnternet sitelerine erişebildiğinizi doğrulayın. Bilgisayarınız bu web sitelerine bağlanabildiği zaman bu hatanın da artık meydana gelmemesi gerekir.  

    Ayrıca, aşağıda tarif edildiği şekilde, Second Life ile ilgili daha kapsamlı bir sorun olup olmadığını kontrol edin.

    Genellikle bilgisayarınızı ve yönlendiricinizi yeniden başlatmak bu sorunu çözecektir. Eğer çözmezse, İnternet hizmet sağlayıcınızla iletişime geçin. Ayrıca Google'ın DNS sunucularını kullanarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.  Daha fazla bilgi edinmek için bkz. Google Kamu DNS sunucularını kullanmak.  

    Muhtemel nedenler

    Linden Lab geçici olarak tüm oturum açma işlemlerini sınırlamış olabilir

    Linden Lab, sunucuları ciddi teknik sıkıntılar yaşadığında veya kapsamlı bakım gerektirdiğinde, zaman zaman Second Life'a erişimi kısıtlar. Bu kesintiler sadece sizin bilgisayarınızı veya hesabınızı değil, tüm Sakinleri etkiler.

    Second Life'ın durumunu şurada kontrol edin: http://status.secondlifegrid.net. Bu sayfada bilinen tüm sorunlar listelenmektedir.

    Yanlış parola

    Oturum açma başarısızlıklarının yaygın bir nedeni yanlış parola kullanımıdır. Parolalar küçük büyük harflere duyarlıdır, o nedenle parolanızı doğru girdiğinize eminseniz Caps Lock'ı kontrol edin.

    Eğer kullanıcı adınızı veya parolanızı unuttuysanız, buna tekrar erişmek için Hesap kimlik bilgileri kısmındaki talimatları takip edin. 

    Hesap ihmalden ötürü devre dışı bırakılmış

    Eğer kulvar veya özel Bölge ücretlerinizi zamanında ödemezseniz, hesabınız ve alternatif hesaplarınız ihmalden ötürü devre dışı bırakılabilir. Daha fazla bilgi edinmek için bkz. İhmal Politikası.

    Disiplin süreci nedeniyle hesap askıda

    Bir kullanıcının Hizmet Sözleşmemizi veya Topluluk Standartlarımızı ihlal ettiğini saptarsak, bir disiplin önlemi olarak bu Sakinin hesabını askıya alabiliriz. Bir hesabı bu şekilde askıya aldığımızda, bu hesap için kayıtlı e-posta adresi üzerinden hesap sahibine bir mesaj göndeririz.

    Önemli: Mesajlarımızın istenmeyen e-posta işlemi görmemesini sağlamak için "secondlife.com" ve "lindenlab.com" adreslerini e-posta istemcinizin güvenilir göndericiler listesine eklediğinize emin olun.

    Sistem oturumunuzu sonlandırıyor

    Second Life'a tekrar girmek için önceki oturumunuzu sonlandırmanız gerekir. Bazen, genellikle oturumunuzu kısa süre önce sonlandırdığınızda veya bir sistem çökmesinden sonra, Second Life yanlışlıkla oturumunuzun hala açık olduğunu sanar. Eğer "Sistem oturumunuzu sonlandırıyor..." şeklinde bir oturum açma başarısızlığı mesajı alırsanız, tekrar oturum açmadan önce birkaç dakika beklemeyi deneyin. Eğer bu mesajı almaya devam ederseniz "sıkışmış mevcudiyet" kurbanı olabilirsiniz; bunu çözmek için avatarınızın sıkıştığı bölgenin yeniden başlatılması gerekir.

    Özel veya Concierge seviyesinde hesaplara sahip Sakinler, canlı sohbet, destek talebi gönderme veya telefon destek hattı üzerinden bölgenin yeniden başlatılmasını talep edebilir. Temel hesaplar şu anda avatar seviyesinde desteğe sahip değildir.

    Ne yapabilirsiniz?

    Eğer neden oturum açamadığınızdan emin değilseniz, şunları yapmayı deneyin:

    1. Kullanıcı adınızı veya parolanızı tekrar kontrol edin. Eğer bir hata mesajı almaya devam ederseniz, Second Life web sitesinde oturum açmayı deneyin. Web sitesine oturum açamıyorsanız, sorun muhtemelen kullanıcı adınız veya parolanızla ilgilidir. Parolanızı sıfırlamak için web sitesinde Oturum açma bilgilerinizi mi unuttunuz? kısmındaki talimatları takip edin.
    2. Oturum açma konumunuzu değiştirerek farklı bir bölge seçin. Bunun nasıl yapılacağıyla ilgili aşağıdaki talimatlara bakın.
    3. Bilgisayarınızı, modeminizi ve yönlendiricinizi yeniden başlatın. Yeniden başlatma işlemi sırasında, tüm cihazları kapattıktan sonra yeniden başlatmadan önce en az on saniye beklediğinize emin olun. Bu şekilde yönlendirme sorunlarını ve bağlantıyla ilgili diğer sorunları genellikle çözebilirsiniz.
    4. Hala oturum açamıyorsanız, özel ve Concierge Sakinler, canlı sohbet, destek talepleri veya telefon aracılığıyla müşteri destek bölümüne başvurabilir. Temel müşteriler bir destek talebi gönderebilir.  Daha fazla bilgi edinmek için bkz. Müşteri destek bölümüne nasıl başvurulur.

    Oturum açma konumunuzu değiştirmek

    Varsayılan olarak oturum açtığınız zaman daima SL dünyasındaki en son konumunuza gidersiniz. Ayrıca oturum açma konumunuzu ana konumunuz olarak ayarlayabilir ve bu seçeneğin oturum açma ekranında görüntülenmesini isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz.  

    Bu tecihleri ayarlamak için:

    1. Second Life'ı başlatın. Oturum açma ekranında şuraya gidin: Ben > Tercihler.
    2. Genel sekmesine tıklayın.
    3. Standart konum altında, varsayılan olarak ne istediğinize bağlı olarak Ana Konumum veya Son Konumum seçimini yapın.
    4. Ayrıca oturum açma sırasında başlangıç konumunu seçmek istiyorsanız Oturumu açarken göster seçeneğini işaretleyin.
    5. Tamam üzerine tıklayın.

    login_location.png

    Buradan başla: oturum açma ekranında artık bunu görürsünüz.

    start_at.png




    User Feedback


    There are no comments to display.


×
×
  • Create New...