Jump to content

Epiphany Carnell

Resident
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Epiphany Carnell

  • Rank
    Newbie
  1. Nevermind, upon doing some more research it's related to a windows 10 update KB3189866, uninstalling that fixed it. Hopefully that helps anyone else who runs into the same problem.
  2. I'm running windows 10, in tablet mode, it seems that when I'm trying to run SL in windowed mode, when I, for example, switch to chrome to search for something, then come back to SL the framerate is completely screwed as if it thinks it's still running in the background. Only thing that seems to fix it is relogging. Anyone else had this issue? or know of a fix? I don't really wanna *have to* run in fullscreen :/
  3. I just want to thank everyone for the help & advice. I ended up installing the 64 bit version of windows 7, it was a seriously long drawn out process in sofar as reinstalling all programs again from fresh and remembering to put all the important files on my external hard drive, but my PC is almost back to the way I like it, and after a quick test in SL.. I think (touch wood) there seems to be an improvement. I went to a furniture shop which usually crashes me with the textures discarded error before the textures finish loading, but I was walking around (albeit laggy) but I didn't crash, it remained steady. I'll see how it goes with more testing, but I'm hoping that the issue has gone for me. Thanks so much for the advice!
  4. Thankyou both for the advice, my graphics settings are pretty much on the bare minimum as it is, lowest possible draw distance, no shadows etc, the only things I have elevated are post process quality and that's it, oh and I have atmospheric shaders turned on, only so mesh attachments will show correctly. I do have my LOD factor on 4 which I will be reducing now definitely. Is there anything I can do about the 32bit operating system? I didn't think it was that uncommon & that the majority of people were using 32bit Even if I was to change to 64bit, would my PC be able to handle it? Would I be able to change to 64bit?
  5. Ever since getting this new computer (which isn't amazing, but should be able to handle SL on the lowest of settings without crashing constantly!) I've been crashing pretty much non stop as soon as I tp to somewhere with more than a couple of other avatars, sometimes there are no avatars, but it's a furniture shop so there are a number of textures to load, it'll be laggy as hell and then a message will pop up in the bottom right of the screen which reads "textures discarded due to insufficient memory" from then on I know, no new textures will now load, and shortly after that it will just crash me to desktop. Funny thing is before buying this PC I used an older PC for SL, (much older) and although it was laggy, it didn't crash every two minutes with the textures discarded error. The graphics card I had in the older PC is a Nvidia 7300LE, which is a poor card, the one I have in the new PC is a AMD Radeon 5450 HD with dedicated 1GB of memory. I've tried turning off OpenGl vertex buffer effects, tried turning off HTTP texture fetching, tried tweaking many sliders, tried turning on texture compression, tried just about everything it seems and nothing works. Here's my PC spec: Operating System: Windows 7 Ultimate 32-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.130828-1532) Language: English (Regional Setting: English) System Manufacturer: Hewlett-Packard System Model: hp workstation xw6200 BIOS: Default System BIOS Processor: Intel(R) Xeon(TM) CPU 2.80GHz (2 CPUs), ~2.8GHz Memory: 4096MB RAM Available OS Memory: 3328MB RAM Page File: 2981MB used, 3669MB available Windows Dir: C:\Windows DirectX Version: DirectX 11 Card name: AMD Radeon HD 5450 Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc. Chip type: AMD Radeon Graphics Processor (0x68F9) DAC type: Internal DAC(400MHz) Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_68F9&SUBSYS_304A1682&REV_00 Display Memory: 2426 MB Dedicated Memory: 1018 MB Shared Memory: 1407 MB Current Mode: 1360 x 768 (32 bit) (60Hz) Hoping someone can shed some light on this really annoying frustrating problem :(
×
×
  • Create New...