• Announcements

    • Xiola Linden

      The New Community Platform   03/21/2017

      We are still working on making adjustments and changes to the new platform. Thanks  to everyone who has been sending in feedback and filing any bugs you've encountered! 

Zeanes

Resident
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Zeanes

  • Rank
    Member
  1. I've found all of the answers suggestions here on the forums really helpful but there's one thing I can not seem to find. A list of recomended or compatible routers?! I've found plenty of blogs etc that say my Linksys routers are known to have issues but what I cant' find is anyone to say "This router or that router is good" AKA D-ling, hawking, etc. Ideally I'm looking for a Gigabit/wireless N router. I have a linksys one but seems it has issues as it's one of the WRT or WTR series. /sigh So before I get another router would like to know what is known to work as it really does seem something is off network wise. No graphics crashes lately. it's all just random disconnects.
  2. Grid: Second Life Built with MSVC version 1600 You are at 146576.4, 237598.6, 23.1 in Pisa located at sim4914.agni.lindenlab.com (216.82.23.87:12035) Second Life Server 12.10.12.265826 Release Notes CPU: Intel® Core i3 CPU 540 @ 3.07GHz (3076.23 MHz) Memory: 3960 MB OS Version: Microsoft Windows 7 64-bit Service Pack 1 (Build 7601) Graphics Card Vendor: ATI Technologies Inc. Graphics Card: ATI Radeon HD 5700 Series Windows Graphics Driver Version: 8.17.0010.1151 OpenGL Version: 4.2.11931 Compatibility Profile Context Viewer SSE Version: SSE2 libcurl Version: libcurl/7.21.1 OpenSSL/1.0.0g zlib/1.2.5 c-ares/1.7.1 J2C Decoder Version: OpenJPEG: 1.4.0.635, Runtime: 1.4.0.635 Audio Driver Version: FMOD Ex 4.42.02 Qt Webkit Version: 4.7.1 (version number hard-coded) Packets Lost: 0/5698 (0.0%) These stats are pulled naked will post clothed again for comparison. The one above is the least stable of the 3 places I can get to when I first log in (namely due to easy to type locations or my home) Grid: Second Life Built with MSVC version 1600 You are at 232076.9, 284858.9, 750.1 in RainGap Passion located at sim9920.agni.lindenlab.com (216.82.46.62:13006) Second Life Server 12.10.12.265826 Release Notes CPU: Intel® Core i3 CPU 540 @ 3.07GHz (3076.23 MHz) Memory: 3960 MB OS Version: Microsoft Windows 7 64-bit Service Pack 1 (Build 7601) Graphics Card Vendor: ATI Technologies Inc. Graphics Card: ATI Radeon HD 5700 Series Windows Graphics Driver Version: 8.17.0010.1151 OpenGL Version: 4.2.11931 Compatibility Profile Context Viewer SSE Version: SSE2 libcurl Version: libcurl/7.21.1 OpenSSL/1.0.0g zlib/1.2.5 c-ares/1.7.1 J2C Decoder Version: OpenJPEG: 1.4.0.635, Runtime: 1.4.0.635 Audio Driver Version: FMOD Ex 4.42.02 Qt Webkit Version: 4.7.1 (version number hard-coded) Packets Lost: 0/8713 (0.0%) Grid: Second Life Built with MSVC version 1600 You are at 236673.2, 243459.8, 51.6 in Primal Dreams located at sim10135.agni.lindenlab.com (216.82.48.201:13002) Second Life Server 12.10.12.265826 Release Notes CPU: Intel® Core i3 CPU 540 @ 3.07GHz (3076.23 MHz) Memory: 3960 MB OS Version: Microsoft Windows 7 64-bit Service Pack 1 (Build 7601) Graphics Card Vendor: ATI Technologies Inc. Graphics Card: ATI Radeon HD 5700 Series Windows Graphics Driver Version: 8.17.0010.1151 OpenGL Version: 4.2.11931 Compatibility Profile Context Viewer SSE Version: SSE2 libcurl Version: libcurl/7.21.1 OpenSSL/1.0.0g zlib/1.2.5 c-ares/1.7.1 J2C Decoder Version: OpenJPEG: 1.4.0.635, Runtime: 1.4.0.635 Audio Driver Version: FMOD Ex 4.42.02 Qt Webkit Version: 4.7.1 (version number hard-coded) Packets Lost: 0/10239 (0.0%) out of all of them ironically the last one is the most stable of the 3. I've picked these locations as due to the issues I never know what if anything I'll be wearing. MOST but not all of the time when I log into primal I will have no problems loading my inventory then I will be fine. You are at 146,571.0, 237,591.0, 24.3 in Pisa located at sim4914.agni.lindenlab.com (216.82.23.87:12035) Second Life Server 12.10.12.265826 Error fetching server release notes URL. CPU: Intel® Core i3 CPU 540 @ 3.07GHz (3076.24 MHz) Memory: 3960 MB OS Version: Microsoft Windows 7 64-bit Service Pack 1 (Build 7601) Graphics Card Vendor: ATI Technologies Inc. Graphics Card: ATI Radeon HD 5700 Series Windows Graphics Driver Version: 8.17.0010.1151 OpenGL Version: 4.2.11931 Compatibility Profile Context RestrainedLove API: (disabled) libcurl Version: libcurl/7.21.1 OpenSSL/0.9.8q zlib/1.2.5 c-ares/1.7.1 J2C Decoder Version: KDU Audio Driver Version: FMOD version 3.750000 Qt Webkit Version: 4.7.1 (version number hard-coded) Voice Server Version: Not Connected Settings mode: Firestorm Viewer Skin: firestorm (grey) Font Used: Deja Vu (96) Draw distance: 128 Bandwidth: 1000 LOD factor: 2 Built with MSVC version 1600 Packets Lost: 0/1,385 (0.0%) Firestorm 4.2.2 (29837) Aug 27 2012 19:20:05 (Firestorm-Release) Release Notes You are at 198,294.0, 253,825.0, 42.0 in Toxic Bish located at sim9792.agni.lindenlab.com (216.82.45.126:13001) Second Life RC LeTigre 12.10.22.266173 Error fetching server release notes URL. CPU: Intel® Core i3 CPU 540 @ 3.07GHz (3076.24 MHz) Memory: 3960 MB OS Version: Microsoft Windows 7 64-bit Service Pack 1 (Build 7601) Graphics Card Vendor: ATI Technologies Inc. Graphics Card: ATI Radeon HD 5700 Series Windows Graphics Driver Version: 8.17.0010.1151 OpenGL Version: 4.2.11931 Compatibility Profile Context RestrainedLove API: (disabled) libcurl Version: libcurl/7.21.1 OpenSSL/0.9.8q zlib/1.2.5 c-ares/1.7.1 J2C Decoder Version: KDU Audio Driver Version: FMOD version 3.750000 Qt Webkit Version: 4.7.1 (version number hard-coded) Voice Server Version: Not Connected Settings mode: Firestorm Viewer Skin: firestorm (grey) Font Used: Deja Vu (96) Draw distance: 128 Bandwidth: 1000 LOD factor: 2 Built with MSVC version 1600 Packets Lost: 0/5,344 (0.0%) Notice the last location? This is the place I have the most problems. 3 of the 4 are the most stable with the last one being ok unless I try and port out of there sometimes. However if I get disconnected instead of logging out correctly then there is 0 chance of me logging into the last location and having inventory or being able to port. The first location is my actual home and it's about 50/50 while primal is the most stable of the locations to start in and feel confident that my inventory will load after a disconnect. I'm not discounting that it could still be the router. Just posting some info that MAY help as it really does seem to be effected most by the server version as if I stick away from the last server type I seem to be ok. The problem is that's where I work. So staying away isn't an option. In a bit of testing porting around to my usual places I've noticed that MOST of my problem areas seem to be on the RC LaTigre but not all. The first locale (my home) bother's me as I see no reason other than server hardware why it should be any different than say Primal as they are the same release code but when a disconnect happens I seem to be unable to load there and have to port into primal so that items will load then I will be fine at times for hours. Well this makes sense. In reading the server update notes I noticed the dev viewer so out of desperation I downloaded it and trying it. So far no real problems.
  3. Uggg Ok. So let's assume it's the WRT routers. What's a good one to go with? I've been using them for years with other MMOS running multiple boxes and had no problems. Evidently SL's more of a network pig than I even thought.
  4. Well to give the details, have Mediacom internet 15MB (holds steady and can play other MMOs without interruption) WRT310Nv2 router Cat6 from modem to router and to PC Have been through the guides more times than I care to count making sure the settings were right. As to viewers which one do you want me to try again since Sunday, Been through Exodus, Phoenix, Firestorm, Singularity, I know my partners found a couple others that haven't helped. Have done full wipes fresh downloads and clean installs of all. Running I3 3.01 CPU 4 Gigs of Ram 1Gig Radeon 5770 Win 7 64 bit Have installed the MS patch for the CPU and GPU communications. Like I said though it's not crashing it's random disconnects usually after I'm unable to open or add anything from my inventory. If I try to port then I'll get disconnected even if I don't port eventually I'll be disconnected. I know other's that have same problems and aren't on the same ISP/router setup I am. That's why it appears to be either a SIM issue as there are a couple of SIMs where this doesn't appear to happen often if at all. Or it's a problem with the network communications with SL in how it transmits specfic data. It appears to be a time bleed in the network or memory leak of some kind.
  5. I've uninstalled and reinstalled the game and every viewer out there multiple times and if it was just me I'd lean that direction but it's others too and not just my partner in the same house but across the country and world.
  6. Some info I thought of as I was perusing through the forum here. There are a couple SIMs/regions that don't seem to have a problem. Especially after a crash I have to log into them first for my stuff to come in even if I have not cleared my chache. It really feels like a network issue/SIM issue and potentially related to another topic which I haven't found if it was resolved or not but have seen similar issues from a client side not as a SIM owner. Number of avatars doesn't seem to matter. in fact many times I've been the only one in an area. http://community.secondlife.com/t5/Second-Life-Server/Increase-in-Instant-SIM-LAG-amp-Crashes-During-Larger-Events/td-p/1683765
  7. Hmm I went from Cox to Mediacom. Cox was a lot better over all from the connection standpoint BUT I still have a hard time buying that it's ISP at this point as SL is the only thing I have a problem with.
  8. Out of curiosity though what ISP did you switch to? We moved recently and it's gotten worse so that MAY have something to do with it but I haven't had issues with anything other than SL. Other MMOs and online things work fine. It's only SL that has problems. I've checked our speed and other connectons (15MB down 1 up) ping usally under 70ms etc... So right now I have a really hard time buying that it'd be ISP related unless they're blocking certain types of SL traffic which would make no sense to me. For a quick summary the issues seem ONLY with Group chats, Porting, and at times resing/changing outfits. I'm guessing there's something either in the server communications or network communications that is specfic to those things that might not cause a full dissconnect. Not sure what though and have no idea how to fix it but either they're all using the same port and other items don't which then ISP could be throttleing OR There's a problem on server side related to these specfic types of communications. Something else I just thought of (because it JUST happened) is that I will be unable to open NEW chat windows with friends too until I relog. Basically anything already open stays fine but am unable to do anything new until I relog. Weather change clothes, port or talk to people that just logged in.
  9. Thanks for the update but that hasn't helped. I've tried wireless and then actually with my setup ran a hardwire to 2nd router. My RL partner is direct into main one and ports more than I do and has a lot more issues with this to the point that it's almost unplayable for her. It really seems there's something else going on at this point but I'm not sure what.