Jump to content

Natalia280

Resident
  • Content Count

    34
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Natalia280

  • Rank
    Advanced Member
  1. Thank you both . i did have yesterday also a friend with a great desktop computer and she said she didn't have lag at all, so i guess a lot of it is also due to the pc. For Pamella , yes i have lots of your stuff which i love alot :), but it's not specifically with your stuff , because i tried to decorate in different houses and used also stuff from other stores, because i change a bit in every house , but it happens always when i decorate with detailed mesh, usually by the time i m done decorating indoor. I will try the tips you both gave, reducing some of the items and lowering the viewer's setting ,i guess i will have to do it until i will get better computer ..but the view is also really important for me, it's why i am not that happy about lowering the viewer's setting ..and also even if i will get a computer some of my friends will still experaince the lags, so it's hard to invite some of them over. i will try to do different combos of items and will hope for good ,too bad i cant use the ones i want too lol..
  2. Hello everyone . Having serious lag problem in any house or land that i move too , after i'm adding mesh decor and furnishes the house.. In the past years i' m decorating of course only with mesh because i love how it looks and just can't go back to the old prims look. Usually i use items from the top mesh furniture and decor stores in sl and sometimes gachas too . But in any land i move too, no matter on which sim or estate, at first when i just a rezz a house and it's all empty i have no lags at all.. and when i'm adding the decor, slowly i start to feel more lags , until by the time i m done decorating the house, i can barely walk. This ruins for me the experiance of having a home in sl and decorating it the way i want too. I invest money and effort for doing it and in the past years i couldnt almost enjoy it so i feel all the investment was for nothing. I have the bad lag also in every sim which is highly detailed with of lots of mesh items and landscape , but in my house i didnt even start to decorate outside and still it's bad . I have few close friends that comes to visit many times and they also experaince the lags..they both use laptops which aren't great, but one of them using a brand new laptop even tho it's not one for gamers and it dont have great ram and graphic card.. , etc.. Some info about my PC- it's a desktop , i have it around 4 years and a half , i guess almost 5. It's intel core i5-3470 cpu @ 3.20 GHz . Ram is 4 gb and graphic card is NVIDIA Geforce GT 630 . My internet connection is very fast so it's not about that. I know the computers are not that good but i thought it will be still enough for home decor, didn't think that i would be barely able to move. I usually have the graphics on high at the viewer , with advanced lighting on and draw distance at 128. I tried to turn off the advanced lighting model off and it was slightly better, but still laggy , and i love the view much more when it's on , so i turned it back on. Can anyone give an advice, tips or help about improving the lag issue and have an idea of why it happens every time? Having a home in sl and decorating it is one of my favorites things to do in sl and it's really bothers me that i can't enjoy even at my home. So will apperciate any tip or help . Big thanks and sorry for the length lol.
  3. I understand, then i will read about it in that link and hope i will figure it out. Thank you both for your help
  4. Hello...I have a few questions about the new viewer managed marketplace, i have read that the migration starts today. I am selling at the marketplace gacha no copy items and until now i used magic box because it was the only option to sell these items. Will the auto migration for viewer managed marketplace will automatically migrate my items to that system as well ? or it won't work with no copy items that are in the magic box and i must transfer the items myself to the new system ? Also what about my listings that i have now ? if i will move my items myself to the new viewer managed marketplace , do i need to create a new listing for each item ? or as long as it's the same items and names, it will be automatically be on these listings like it was before ? thank you
  5. Thanks everyone for the info and tips , really appreicate it and will try them , hopefully it will work.
  6. Thanks for your reply . I thought there is some easy way to get the position's number of my avatar while i am sitting anywhere in sl ..unluckily i see it's not the case lol. And about the chair. I did try to do it and to link the prim with the animations and scripts as last, i checked by the colors as you explained , and i did it correctly but from some reason that doesn't work with this specific chair and still if i try to click on all the metal part of the chair , that contains no animations and scripts, then i just sit not good, like sitting on non animated object in sl , and without the animations , and i also don't get the menu. so it's weird..
  7. I am not a creator or builder and don't have knowledge of these things. But i added some animations and scripts from one chair that i had , into another one , and managed to make it work .. The problem is that if i try to sit on the chair that i added to it the scripts and animations , so it let me sit and have a menu only if i click to sit on the prim in the chair which i added the animations too, but if i try to sit on the chair and choose to sit on different prim, i can't sit with the animations i added and i don't get a menu. My question is how can i make the entire chair to work the same and that it will let me sit , no matter on which part i click ? Just like when buying a chair from a store and all of it is active for touch or for trying to sit at. I tried to unlink the prims of the chair and to link them back in different order, tried it many times, each time in different way but it didn't help. And i have another question ..Usually inside scripted and animated furniture there is a notecard which inside written a long number near each pose or animation, it's the position number of the animation..Lets say if i add a new animation into a furniture and i add it on the notecard .. but the animation which i add isn't positioned right in the furniture.. when i sit, i sit in air or not correctly.. So i use the adjust pose button. but if the next person come to sit, he is also not sitting correctly because the position number in the notecard need to be the correct one. So i wanted to ask , how can i know the position number of the animation after i already adjusted the pose and i sit correctly ? so i can add it in the notecard and then everyone which will sit , will sit correctly. I have tried to search info about it but couldn't find any Will really appreciate any info or help . thank you :)
  8. I am using Hotmail.com for 3 years almost ,since i started to be in sl and always everything was fine. Only the last week the problems has started. It is my main email and it's more convenient for me to use it and not change it . I am sure there is thousands more like me which will have to change the email suddenly and not so crazy about the idea...So i think this problem should be solved regardless . And the fact the emails reaches to some providers and to some not still doesn't mean it's only the provider problem. Could be it is a second life issue or a bug which is not sending the emails to some providers as before. Any person who login to SL and no matter from which email , as long as he choose the option that he want to receive the offline ims to his email, then he should get them , because sometimes it's important. especially for creators and sellers. I hope this issue can be fixed soon, because i see it's still continues.
  9. I have this problem as well and it started just in these last few days. I do still receive group notices to my email when i m offline, but i don't get ims from people, or the messages from the magic box which is saying that the item that someone has purchased from me in marketplace has been sent. Many times people im me when i am offline, so it's a big issue for me to stop getting these ims, especially because sometimes when i login to sl i don't see there the ims i got when i was offline , so the fact that the ims go to my email, made sure i won't miss them... Now there is a chance i will completely miss ims. I hope this will be fixed soon.. I wonder if it's like this for everyone else , or just for some people , or for some email providers .
  10. I tried to buy again few hours ago in the same payment method - paypal , and this time it worked luckily . Don't know what was the problem before but main thing it works now. Thanks alot for your help
  11. Thanks for your reply. I removed my paypal payment method and then added it again....but it's still the same and don't accept the payment. I only deleted the previous one and again put the details of my paypal and in a new payment method...you mean doing so ? or there something else i need to do ? .i waited hours after doing so but it's still same thing.
  12. :smileysad:Hello. I' m buying lindens in second life every month for about a year already with paypal , and everything was always ok. The last time i bought lindens was at the end of January 2014 and again it was ok....But today i needed to buy lindens again and tried to buy , i used the same payment method as always, the one that i set in SL site, through paypal . but after clicking to purchase it, i got the message : " there was a problem charging your payment method "... I tried to repeat this process of purchsing many times. and i got this message always and it don't let me buy. I checked and i still left money in my card in paypal so i don't know whats wrong.....i really need the lindens cause i m paying a land weekly and have a baby in SL and now i m stuck since it's not working for me anymore :smileysad: .Anyone have this problem as well ? what can i do to solve it ? i really need help. big thanks to everyone....
  13. Hello. I' m buying lindens in second life every month for about a year already with paypal , and everything was always ok. The last time i bought lindens was at the end of January 2014 and again it was ok....But today i needed to buy lindens again and tried to buy , i used the same payment method as always, the one that i set in SL site, through paypal . but after clicking to purchase it, i got the message : " there was a problem charging your payment method "... I tried to repeat this process of purchsing many times. and i got this message always and it don't let me buy. I checked and i still left money in my card in paypal so i don't know whats wrong.....i really need the lindens cause i m paying a land weekly and have a baby in SL and now i m stuck since it's not working for me anymore :(.... Anyone have this problem as well ? what can i do to solve it ? i really need help. big thanks to everyone....
  14. Big thanks for the great explaination .. I understand it now. But if the very thin picture as i see it, was the correct one, then all this time i had too skinny avi and i didn't know it ....i don't like how it looks now. Also just wondered, if i'm using high resolution and then i get very small interface in SL which is hard to use...then if I increase the Ul size in the preferances then all profile pictures, feed pictures, pick pictures, of mine or other people are looking very blur and impossible to look at. Is there any way to increase the Ul size but without causing this new problem ? Also about the 2 first screenshots from second life that you added, the ones in the correct resolution, i see the circle in the 16:9 is smaller then in the 16:10 monitor , why is that ? About a bit softness in SL , i kinnda liked this look. when it's a bit soft but not blur....It's why i played SL viewer version 3.5.3 all the last months but i had to update about 2 weeks ago to the new version or i couldn't log in....I really liked how everything looked in the older version. The colors, the softness, sunset , sunrise without the exaggerated glow on the water. Everything looked more natural and with more dimention. I guess because lighting and shadows were on too....in the current version it's called advanced lighting model instead. but if it's on it looks totally different then once,. . Water, colors ,sunset, sunrise .,ligthing which i dont like .I tried my best to play with the setting and nothing worked. And advanced lighthing model is off then the colors and ligthing are better , but it's completely loses the softness and dimention. it becomes very sharp and flat. ...In closed places as clubs and etc can't hardly see the change that has been done in the new version but it effected alot on the nature.. and the water, sunset ..I guess it bothers me a lot and i m sensitive to it because i really liked the nature places in SL , also have a beach land which faces sunset and the lighting i use mostly in SL is sunset.. i just like it better. I wish there was some way to bring the older view back. I know it's totally different issue lol but had to mention it again because the softness issue came up . And again much thanks for your help and making it so clear
  15. Thanks everyone for the detailed replies and help :)/ really appreciate it. As i replied to Freya , the problem is that if i use my native screen resolution i see the avatar too thin and i can't believe it's suposse to be like this because it looks way too much. and not to mention how it's makes all the Viewer interface and writings too small to read or use.And as i wrote in my previous post , when i try to increase the UI size in the viewer i m facing new problems. I find that even in this screen which is 16:9 i like more how the 16:10 resolutions looks in SL and with my avi...these are the only ones which not makes the avis looks totallly thin or totally wide...but still it's making it look too thin and not as i used to have. My old screen was 20.1" , 16:10 monitor and native resolution of 1680x 1050 . even low resolution as 1024x768 looked perfectly fine with it in SL. it's the resolution i used. Which in this new monitor looks extremly wide and strecthed My new screen is 22" 16:9 and max resolution of 1920x1080 So could be all the cause for this it's the type of the monitor ? because i have now the 16:9 instead of 16:10 monitor as i had ? I made a bit of search for 16:10 monitors...they are really hard to find but the ones which are -20 " 21-22" which i found and had also 1680x1050 resolutions , had a TN panel which is bad. i tried to view TN panel once and the picture was so bad from limited angles too. It's why i wanted to find 20, 21 or 22 " . 16:10 but with ips panel. and i don't seem to find it after a search i made in the internet. Someone know about a monitor like this ? The only 16:10 with ips panels which i found were 24 " . and native resolution of 1920x 1200 . dell have one with great reviews. the ultrasharp U2412M, but i fear it will be too big and also the native resolution is bigger then my old screen the 20.1" .... i fear the big size and the high resolution will still makes the things look too wide and stretched if i will use lower resolution with big enough interface in SL. but maybe because it's 16:10 screen it will still look better then now ? Can someone pls help me and tell me if this can work ? or the 24 " will be too big ? thanks
×
×
  • Create New...