Jump to content

Viewer keeps crashing


Aurelia Lionheart
 Share

You are about to reply to a thread that has been inactive for 3400 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Recommended Posts

I had a similair issue yesterday. Either SL completely killed my connection on logon or I logged on and a minute later SL killed the connection. I thought it was the grid, although there were no notices. My sim went offline aswell for some time. These are the events I call "Some Linden must have tripped over a wire and pulled a plug". Right now I'm fine again.

All in all it sounds like a connection issue as said in the post above. Which link in the chain I wouldn't know. I just hope you'll get it solved soon...

Link to comment
Share on other sites

I was puzzled yesterday also.  After many crash free months (not counting SIM crossing snafu's while riding a vehicle) I had three crashes last night, each at a different SIM.  No warning of any kind.  The viewer completely shut down. Poof. Like instaneously.

Late in the evening while hanging out with three friends at one of their homes, one crashed twice, another crashed once and then finally my third crash. 

There was no common activity in my three crashes that I could point to as a possible cause.

Link to comment
Share on other sites

It would help to know which version of the viewer you are using. In the viewer's Help->About... is the information. In the upper right of your post is OPTIONS->EDIT.

Currrent versions of the viewer have memory leaks. How much they leak depends on what you do and what's around you in-world. So, it is hard to associate a specific action with a crash.

If you crash and just restart the viewer, you are likely to experience another crash. Often memory is consumed by the first crash and never released. The second start of the viewer then has less memory to use and leaks burn through available memory faster. You may get more time online before crashing by restarting the computer or running a memory cleaner like System Explorer.

The Development viewer 3-3-0-248913 has problems and poofs away now and then. It has not been updated in over a week now. I am assuming they are having a challenge getting it fixed. I am hoping the next release has the leaks fixed.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 10 months later...


Clover Nowles wrote:

My viewer will not open I set the graphics to ulta and then it crashed and now it wont open I tried re installing it and everything.

What do you mean by "it won't open"? Does the viewer start at all?

If you crashed because you set things to ultra, that is probably a hardware issue on your end. You can set the viewer back to medium or any other setting before logging on. That is if your viewer opens at all of course.

Can you post your system specs? (CPU, graphics card, available RAM, etc)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
You are about to reply to a thread that has been inactive for 3400 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...