Jump to content
Sign in to follow this  
Camille Kestrel

Seeing the "Requesting Region Capabilities, Attempt 1...2...3" message when loading game

Recommended Posts

I have a very perplexing issue which me and my friends cannot resolve.  Here are the details in point form for easy reading:

1) I'm using a brand new MacbookPro Version 10.7.2 and log onto the internet through my home WIFI.  

Ever since I first downloaded SL, I have been having these issues- I'm stuck on one sim and cannot teleport, I cannot see neighbouring sims, the names from my friends list appears as "loading...", and I cannot hear voice chat.  Other than that, everything else functions smoothly.  I must note that when loading up SL, the screen says, "Requesting Region Capabilities Attempt 1..2..3.."

2)  I have an old Dell laptop which i had SL downloaded on it from May of 2011.  I connect to SL using my home WIFI, and SL works perfect, without any issues.

3)  As an experiment, I brought my MacbookPro to my friends house (about 30kms away), and connected to SL through her WIFI, and SL worked perfectly, without any issues (this is what baffles me).

4)  At the suggestion of friends, I have attempted to use alternate viewers, and even connecting my MacbookPro using an ethernet cable (as opposed to using my home WIFI), but without any luck.

Is there anyone here that could possible give me any pointers??

Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That seems like a router issue to me then... if your router supports any kind of "security" features like web page filters and such, try disabling them. Some come with such a feature that's kinda hooked to a companion install on Windows-based PCs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Somehow I doubt they can access your router... but unlikely as it may be, they might have.

What brand/model of wireless router do you use? Netgear, Linksys, D-Link...? Or is it actually one your ISP provided?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Then it could be that the Mac SL client does something different than the PC client and Bell blocks or alters it... what that could be though... without being able to look at the network stream I can't really tell. Maybe one of the Lindens could.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I see the same issue when I connect to SecondLife via a 3G router. So the question is does the router or the ISP filter any ports / protocols that this request depends on. 

Does anyone happen to know what exactly goes on in this request to the server? 

Since the region requests fail, it is not possible to upload mesh. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Camille, if you could go to this Jira reply:

https://jira.secondlife.com/browse/VWR-25627?focusedCommentId=335819#


and answer the three questions and attach your SecondLife.log file, that would be a good start. Or as a reply to the following Jira which has a link to information on finding this file:

https://jira.secondlife.com/browse/SVC-7248?focusedCommentId=303129

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

VERY funny, not very constructive.

Neither is replying to someone in public who hasn't visited the forums since januari.

I appreciate your effords, but your post was a bit .. let's say .. odd. A personal message to the OP might be a better idea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the same problems on SecondLife version 3.6.4.280048.

Symptoms:

1) When logging in, I see the "Requesting Region Capabilities, Attempt 1..2..3" message.

2) After I'm logged in, I don't see any names on Avataars.  Even in the public chat. I only see their icons.

4) I can't Teleport to any place, after starting at <whatever location I choose to start at>. My viewer crashes when I try to Teleport.

However, I think this is happening to a lot of people today. Is it just Sunday craziness? (I haven't been on SL on a Sunday in a long long time, btw)

Do I need to report this in the bug? Seems like this should be a KI with so many having problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...