Jump to content
Sign in to follow this  
LexxiSixx

Avatar and objects WILL NOT REZ

Recommended Posts

I have literally tried everything on the Firestorm viewer to correct the distorted skin and clothing.

Pictures of problem: Click Here or Click Here

As you can see everything is half rezzed or not rezzed at all. In the second picture there SHOULD be a fence there.

Things I've tried that have not worked:

  • Restarting
  • Clear Cache
  • Change Group Title
  • Reinstall
  • Update
  • Change hair base
  • Change skin
  • Change clothing
  • Change shape
  • Uncheck HTTP Textures
  • Restart router
  • Bandwith change
  • Recreate bridge
  • Uninstall all Viewers and reinstall Firestorm

Does ANYONE else have this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same issue here, but in Viewer 3.2.4/3.2.5, Phoenix 1.5.1102 works well enough. As does 1.23. But my world is all Gray, sculpties do *not* load, I am colorblind. (Textureblind?). Some bodies rez,Prim hair does not rez. Sometimes can get a rainbow effect of objects depending on the angle I stand. Elderly laptop has reached the end of it's serviceable life? Anyone else have an issue as this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone else have any suggestions as to how I can fix this? I want to try EVERYTHING before I go forth and seek out help from the Firestorm and Phoenix staff directly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you joined their group inworld and asked on chat?  They are a great group of people and very helpful...if this is a problem within Firestorm also, they will have the suggestions :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

boo :)

 

Ok, i have been through this a hundred times myself. Heres some things i did i dont think were mentioned:

 

1. Develop > Avatar > Character Tests > Test Female

   - That forces a reload, and in most cases fixes you up. Then rebuid yoruself from a saved outfit.

2. Tattoo layers. OMG, this has been a real problem, multiple makeup layers messing up bad.

    Remove all tatoo layers, then try. SOmetime put them on in differen order etc.

3. Using multiple viewers sometimes messes things up, ie phoenix, then viewer 3. Had a real issue with that.

   Resolution, FULL uninstall of all viewers.  Maybe repeat Step 1 :)

4. Use a differetn viewer to reset your avi. Believe it or not, but sometimes nothing would get Viewer 3 to rez me, 

but a quick flip to phoenix and poof i am fixed.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What the picture shows is bake fail. A handy term for a complicated idea.

Often a quick simple fix is to change your active group. I have no idea why that works, but it does. However, if you continue to have the problem...

When your avatar renders the viewer gets all the textures for your skin and clothes. It then builds a composite texture made from all that you are wearing. You usually see the avatar render once nice and sharp then go fuzzy.

The reason it goes fuzzy is the composite texture is sent to SL then you and all the other users in the area download the composite. This saves everyone having download dozens of textures for every avatar's clothes in sight. They can download one composite and save the servers lots of work.

Something either went wrong with the upload, download, or decompression. So, if this is an ongoing problem, check your connection to SL. See Troubleshoot Your #SL Connection to figure out if you or SL is having a problem. 

 Since other things are not rezzing it is most likely a connection problem or the viewer is having a problem with decompression. Click Help->About and include your computer specs when asking technical questions. You may be short video card memory.

Firestorm, Phoenix, and SL Viewers should handle textures well. They both use KDU. Other TPV's use OpenJPEG, which may have problems with some some textures, which is why most TPV's have gone to separate caches to avoid mixing textures downloaded and decompressed with KDU and OpenJPEG.

Your problem is a part of the problem discussed here: Avatar Render Problems: Ghost Cloud Smoke Ball Ruth

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is annoy I sent complaint to LL but take for ever to get back I thought it was graphics card or memory but i see more & more of this complaint which ever viewer you use :C secondlife is not same anymore :<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...