Jump to content
  • 0

Can no longer get into SL -- did something change?


Genevieve Lunardi
 Share

You are about to reply to a thread that has been inactive for 4077 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Question

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Check your connection. Use a web site like SpeedTest.net. If you have high ping or packet loss talk to your ISP.

If you can make it on, press Ctrl-Shift-1 (toggle) to open viewer statistics. Check your ping and packet loss. Ping should be under 250ms. You can connect with more but the game controls will feel sluggish. Any packet loss above 0% is a not good. You can connect and get by with 1 or 2%. At 3% and above you'll probably start to have problems.

If you have changed your bandwidth setting in Preferences, lower the value to something less than the max speed that SpeedTest.net gave you. SL servers can start to have problems when your setting is over 2mb, some say 1.5mb, no matter how fast your connection is. Play with it to fins out what works best. If you hang in busy regions settings below 1mb can work better. Lots of dependencies, so you have to experiment. 

Wireless is often a problem. SL support will tell you to avoid wireless. Use a cable when you can.

Link to comment
Share on other sites

You are about to reply to a thread that has been inactive for 4077 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...