Jump to content

Transparent prims disappearing when enabling shadows?


You are about to reply to a thread that has been inactive for 3724 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Recommended Posts

Hello! 

I recently got a new computer that supports shadows and I am still learning the basics of how they work. Now, I have a Mac running an ATI Graphics Card so I know these computers just recently started supporting shadows so its not all perfect BUT... 

I can live with the fact that I cannot turn on Ambient Occlusion and smooth-out the shadows but whenever I turn on shadows transparent prims disappear too! Now there have been times when I enabled shadows and the transparent prims are still there but most of the time they are gone and I'd like to know how I can turn them back on if possible. 

 

I have taken some examples and uploaded them to my Flickr...

Shadows Off - There's graffiti on the wall!

Shadows On - Graffiti is gone, great tree shadows o the wall!

Link to comment
Share on other sites

It sounds like one of the v2.8.0 and v2.8.1 bugs. It does not go for al transparent textures though. What worked for me was making the prim full bright. What worked even better was downgrading to v2.7.2 until all is fixed. :matte-motes-grin:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

You are about to reply to a thread that has been inactive for 3724 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...