Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
fantasy72

my talk isn't highlighted so i can talk

Question

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

There are a number of things which could cause this but to start off lets check your settings in your viewer and make sure those are all okay.  The voice settings menu is different for viewer 1.x and viewer 2.x so as I do not know which you are using here are the instructions for both.

Viewer 1.x

  1. In the menu click on Edit > Preferences then choose the Voice Chat tab.
  2. Check that the enable voice box is ticked.
  3. Check that you have your proper sound card set up in Input/Output devices, sometimes the wrong one can be selected if other devices in your computer have sound interfaces (Webcams, Graphics cards with HDMI ports etc often do).
  4. Once everything looks good click on reset voice then on OK and see if that helps things at all.

Viewer 2.x

  1. In the menu click on Avatar > Preferences then choose the Sound & Media tab.
  2. Check that Enabled is ticked next to the Voice Chat volume slider.
  3. Check that you have your proper sound card set up in Input/Output devices, sometimes the wrong one can be selected if other devices in your computer have sound interfaces (Webcams, Graphics cards with HDMI ports etc often do).
  4. Once everything looks good click on OK and see if there is any improvement.

If neither of these work the next thing to try is simply log out and close down your viewer then try logging back in again, it is not uncommon to have temporary issues logging into voice that can cause a symptom like you describe.

It is possible that none of the above will work, if that is the case please come back here and let us know.  In addition some extra information would be helpful to help us in identifying possible causes of your issue.  Please follow these steps to obtain your viewer infromation that will help us:

  1. In your viewer click on Help > About, you will get a dialog box on your screen.
  2. In viewer 2.x simply click on the info tab then on "Copy to clipboard", or in Viewer 1.x based viewers select everyhing from the top of that dialog down stopping before the "Credits" section and copy the information to your clipboard.
  3. Edit your post here by clicking on Options > Edit and paste in the information you just found.

It would also help if you could include any other information which may be helpful, for example if you can answer any of these questons that are relevant to your situation and/or anything else you can think of:

  • Did voice work for you in the past?
  • If so do you remember what you were doing between when it last worked and now?
  • Do you have working sound generally in SL streaming, object sounds, gestures all playing okay?  Any sound issues with other applications?
  • Are you using other media applications at the same time as SL? Such as music or video players, video/audio content in your browser, VOIP or voice chat apps, other games of any kind?  Any change if you disable all these and restart secondlife?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...