Jump to content
  • 0

Need to debug typing animation of face


JudiDeCourcey
 Share

Question

My avatars facial expression changes when I type. The script/animation clearly has a bug because it leaves me with an inane smile when complete. I do not know where this animation is coming from is it does not appear in my AO and it happens even when the AO is deactivated.  I have a Genus head, but a friend has the same one and does not have this issue.

I am using Firestorm, but the issue is also present in the SL standard viewer. Is there a way of seeing which animation is running as I type?

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

If you are using Firestorm's viewer based AO, turn it off and reset skeleton and animations.

If that fixes it, the AO is using an animation incompatible with your head.

If it doesn't fix it, leave the viewer based AO off, then detach all worn objects including HUDs, confirming in the "Worn" tab in your inventory that nothing is being worn, then reset skeleton and animations.

Starting with your mesh head, slowly start attaching things until the issue occurs again, then you should know what is causing it.

You can go in order of suspected object, such as head HUD or other head/body AOs/HUDs.

Developer > Avatar > Animation Info can show you animations playing on your avatar, but their names won't resolve unless they're also in your user inventory and/or you've already resolved a list of animations in the attachment that is animating you.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

This sort of thing can happen when your head does not have a 'resting' animation. Usually Head-makers have a script (usually several actually :/) in the head that ensures that a low-priority neutral animation is always playing. If your head doesn't have this feature, then head animations will tend to get 'stuck in place' when they are stopped.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thank you for your comments.I have identified that the issue is caused by the Genus head typing animation. Quistessa is correct that it does not appear to have a resting animation, so appears to select last one used, although I have not completed debugging.  Thank you for the reference to "Developer > Avatar > Animation", Lucia, That is most useful to know. I did look but had not spent a lot of time on it before I realised I had the typing animation on. Switching it off solved my problem and as this is a gift head, I can't really complain.

Thanks again

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...