Jump to content

I see me and other avatar only as cloud


You are about to reply to a thread that has been inactive for 125 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Recommended Posts

Last 2 day I faced a problem in second life I see me and other avatar only as cloud I test my internet line that show ok then I test lag meter that show all normal , but still all same problem after log in it show only cloud  then after few time it show different part load fail at notification bar place  please see my issued i am  so worried   

image.png

Link to post
Share on other sites

Hi, I'm sorry to hear about your technical troubles. If you are using the Firestorm viewer,  you can find more informations about the error and how to solve the problem here: Failed to find items...  The hints should work with the LL and other viewers also.

Edited by Doc Carling
Link to post
Share on other sites

I've encountered this problem last month. it's one of the item that you wear being corrupted. i don't know what that item is call, on default viewer, the icon is a big human holding a small human's hand. the one that you wear when you start with a new mesh  head. it's shape related.

i didn't find a way to solve the issue. will need to configure your shape again from scratch (lucky i write down my body part and shape's numbers).

  • Confused 1
Link to post
Share on other sites
1 hour ago, vinnvixvinn said:

I've encountered this problem last month. it's one of the item that you wear being corrupted. i don't know what that item is call, on default viewer, the icon is a big human holding a small human's hand. the one that you wear when you start with a new mesh  head. it's shape related.

i didn't find a way to solve the issue. will need to configure your shape again from scratch (lucky i write down my body part and shape's numbers).

Never had to do that to fix this problem in 10 years.  As to shapes, always work from a copy and once done editing, wear the original then back to the edited copy.  If you crash at some point after editing without doing this, your edited shape will be reset.  As with anything edited, once done, detach and reattach.  You can't detach shape which is why I switch to the unedited version the back to edited version.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, vinnvixvinn said:

I've encountered this problem last month. it's one of the item that you wear being corrupted. i don't know what that item is call, on default viewer, the icon is a big human holding a small human's hand. the one that you wear when you start with a new mesh  head. it's shape related.

i didn't find a way to solve the issue. will need to configure your shape again from scratch (lucky i write down my body part and shape's numbers).

Rowan and I agree. Have a backup of your shape. 

I think a backup of everything. 

I tweak my shape from time to time, bigger or smaller breasts, hips, nose, ... I save the adjusted shape using Save As... which saves it as a new shape. I also have older mesh clothes that use standard size mesh, the pre-fitted-mesh stuff, that require I adjust my shape to that of the clothes. So, I have lots of shapes.

Writing down all the settings for a shape or the items in an Outfit or Look is way to tedious for me. Shapes can be exported as an XML file (permissions allowing) and using Firestorm those files can be imported as a shape. It is much easier to make a copy of the item using your Inventory Panel. I save the list of items in an outfit or look as an OUTFIT. 

Your problem probably can be traced to a connection issue. You can have a strong Internet connection and a poor connection to the SL system. See Troubleshoot Your #SL Connection to test the connection to SL. The Internet is not a homogenous uniform connection. Connecting from Missouri to California uses completely different hardware than if one connects from SoCal to Northern California.

Often problems are solved by relogging. And it is a good idea to log into a different region. 

Troubleshooting these problems is easiest if you wear the Ruth default avatar. In the viewer press Ctrl-Alt-Q to reveal or hide the Developer top menu item. Developer->Avatar->Character Tests->Test [Male/Female]. Put your previous outfit on one item at a time. When you find the problem item delete it or set it aside for later follow up testing.

Link to post
Share on other sites
You are about to reply to a thread that has been inactive for 125 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...