Jump to content

Does everyone else have much more lag on the latest firestorm viewer?


ashlynkilane
 Share

You are about to reply to a thread that has been inactive for 287 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Recommended Posts

48 minutes ago, Ceka Cianci said:

All the ones I had on my desktop were no good anymore, but did find them updated on the MP.. I wasn't really sure how they worked..

I didn't really understand what was going on or how to use them until I got the box from the MP and seen they went into my inventory..

I was finding all kinds of really amazing ones on there..  I got this one pack that has the northern lights which is really nice to watch..

Heh, yeah the asset nature of the new EEP stuff is actually a nice feature.

If my snapshots don't show up over in my album soonish, I'll just have to retake them later and add manually!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I haven't kept up with this thread but wanted to say that so far as textures and mesh loading (not wading through mud when walking or rubberbanding) things are much wors for me these last few weeks  ---

 

and "I" didn't switch to the new viewer. I am still using the BOM viewer.  So "some" of the reports may just be a general downgrade.  I did do a test between the newest Linden viewer and the FS BOM viewer and I had EXACTLY the same FPS.  Just adding that in here. If I said it way back on page 1 --- apologies :D.   It is stll very evident and apparently is not region related at all that I can tell.   

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 12/22/2020 at 8:44 AM, Arielle Popstar said:

I see this note from Beq at a recent TPV meeting that might be the reason:

<key>FSAllowWaterDistortionOcclusion</key>
    <map>
      <key>Comment</key>
      <string>If allowed, object occlusion setting will be restored for generating the water reflection distortion. This was allowed pre-EEP and got disabled for EEP. While generating is more exact without occlusion, it can cause a huge performance impact.</string>

Wow, awesome tip Arielle.  Thanks.

Sure enough, going into debug and setting this to TRUE gave me another ~10FPS or a whopping 25% FPS bump.  

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Damian Mills said:

Wow, awesome tip Arielle.  Thanks.

Sure enough, going into debug and setting this to TRUE gave me another ~10FPS or a whopping 25% FPS bump.  

There is no need to go into Debug settings.

FSGPUPrefs.png.113ff1c703043e8643d0a501ea419f2b.png

It is right in the normal Preferences selections. It was also quite covered in varied places as a potential solution/performance booster.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

You are about to reply to a thread that has been inactive for 287 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...