Jump to content
  • 0

(Firestorm) Frequent Disconnects with New Internet Modem


Echopraxia
 Share

You are about to reply to a thread that has been inactive for 336 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Question

Hello! Please let me know if this needs to be moved to another forum.

 I got a new internet modem today (my old one stopped working) and ever since then, I've been having frequent disconnects. Basically every few minutes and it doesn't matter what I'm doing or where I'm at. This never happened until I got the new modem but I don't understand what the issue could be. Everything's still the same (speeds, etc.) and I'm not seeing any ping issues or anything like that. I've tried clearing the cache as well as lowering the bandwidth but neither of those helped. I'll paste my specs below. I also saved the log files after the last crash but don't know how to decipher those. I can post that as well if anyone wants to look over it for me. 

*Editing to clarify: By disconnects, I mean disconnects from Firestorm, not the internet itself. 

Firestorm 6.3.2 (58052) Sep 27 2019 22:41:52 (64bit) (Firestorm-Releasex64) with Havok support
Release Notes

CPU: AMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor          (3699.99 MHz)
Memory: 16317 MB
OS Version: Microsoft Windows 10 64-bit (Build 18363.1082)
Graphics Card Vendor: NVIDIA Corporation
Graphics Card: GeForce RTX 2060 SUPER/PCIe/SSE2

Windows Graphics Driver Version: 27.21.14.5638
OpenGL Version: 4.6.0 NVIDIA 456.38

RestrainedLove API: (disabled)
libcurl Version: libcurl/7.54.1 OpenSSL/1.0.2l zlib/1.2.8 nghttp2/1.25.0
J2C Decoder Version: KDU v7.10.7
Audio Driver Version: FMOD Studio 2.00.03
Dullahan: 1.1.1320 / CEF: 3.3626.1895.g7001d56 / Chromium: 72.0.3626.121
LibVLC Version: 2.2.8
Voice Server Version: Not Connected
Settings mode: Firestorm
Viewer Skin: Firestorm (High Contrast)
Window size: 1920x1017 px
Font Used: Deja Vu (96 dpi)
Font Size Adjustment: 0 pt
UI Scaling: 1
Draw distance: 184 m
Bandwidth: 550 kbit/s
LOD factor: 4
Render quality: Ultra (7/7)
Advanced Lighting Model: Yes
Texture memory: 2048 MB (1)
VFS (cache) creation time (UTC): 2020-10-5T4:5:1 
Built with MSVC version 1800
October 04 2020 20:39:21 SLT

Edited by Echopraxia
Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

You should probably look in your viewer's log file to see if you can get a hint of why you are disconnecting.

 

I assume you have restarted the modem and computer at least a couple of times. Modem back on first then 2 to 3 minutes later the computer.

Also, the new modem may be defective. Or it may a cheap one with limitations. Search for reviews on that brand and model modem. 

There is also an events log in most modems. Look up how to access that log and check it for errors. Your ISP may need to get you a replacement.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

You are about to reply to a thread that has been inactive for 336 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...