Jump to content
You are about to reply to a thread that has been inactive for 74 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Recommended Posts

Second Life Server:

No main channel roll is planned for this week.

 

Second Life RC:

https://releasenotes.secondlife.com/simulator/2020-07-01T23%3A09%3A05.544419.html

Scheduled Wednesday 2020-07-08 07:00-10:30 PDT


On Region Restarts:
Regions will be restarted if they have been running for more than 10 days on Tuesday (Main Channel) and Wednesday (RCs) regardless of whether or not new code is being deployed, for the general health and well being of the Simulators. Nothing beats turning it off and then on again ... once in a while.

As always please plan events around these maintenance windows. However, if you are hosting an event on Tuesday or Wednesday when we're not deploying new code, you can restart your region ahead of time to avoid interruptions.

  • Thanks 7
Link to post
Share on other sites

@Maestro Linden Erm...Woods of Heaven has now been running for 14 days since its last restart by LL...this is the second time recently it has gone to 2 weeks without a restart, so I must assume the 10-day regime has been ended?

FWIW it is still running pretty well with no obvious sign of a memory leak, so perhaps you (LL) have fixed something?

 

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Aishagain said:

@Maestro Linden Erm...Woods of Heaven has now been running for 14 days since its last restart by LL...this is the second time recently it has gone to 2 weeks without a restart, so I must assume the 10-day regime has been ended?

FWIW it is still running pretty well with no obvious sign of a memory leak, so perhaps you (LL) have fixed something?

 

I see your 14 days and raise you 20 😆

 

Region still up 20 days later (and running fine)

  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Aishagain said:

@Maestro Linden Erm...Woods of Heaven has now been running for 14 days since its last restart by LL...this is the second time recently it has gone to 2 weeks without a restart, so I must assume the 10-day regime has been ended?

FWIW it is still running pretty well with no obvious sign of a memory leak, so perhaps you (LL) have fixed something?

 

Good points, Aisha and Logan.  The short answer is that regions are supposed to be restarted automatically after crossing the 10 day uptime mark, but there is currently a bug which causes that procedure to fail.  If your mainland region has high uptime and is encountering performance issues, please feel free to file a support ticket to have the region restarted.  On private estates, I recommend asking an estate manager for a restart when necessary.

  • Thanks 4
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
11 hours ago, Maestro Linden said:

Good points, Aisha and Logan.  The short answer is that regions are supposed to be restarted automatically after crossing the 10 day uptime mark, but there is currently a bug which causes that procedure to fail.  If your mainland region has high uptime and is encountering performance issues, please feel free to file a support ticket to have the region restarted.  On private estates, I recommend asking an estate manager for a restart when necessary.

That bug has been around for some time. Last time I read about it was in this very forum right after New Year's. I think it was @Mazidox Linden who mentioned it.
It's hard to believe that no one there hasn't taken the time to look it over...

[EDIT] I was wrong, it was @Grumpity Linden who explained it, sort of... But not exactly as a bug. By the way, did the blog post about it ever came out?

 

Edited by MBeatrix
typo correction and some info
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Actually, the Grid Poking Bot had been fixed. Unfortunately, things happened between then and now and it was recently discovered that the bot needed another poke with a sharp stick, which has now once again been achieved.  The alerting for over-long region uptime has been adjusted to catch the current failure mode. 

I won't say that sanity has been restored, but something along those lines... 

 

  • Thanks 2
  • Haha 3
Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Grumpity Linden said:

Actually, the Grid Poking Bot had been fixed. Unfortunately, things happened between then and now and it was recently discovered that the bot needed another poke with a sharp stick, which has now once again been achieved.  The alerting for over-long region uptime has been adjusted to catch the current failure mode. 

I won't say that sanity has been restored, but something along those lines... 

 

So, besides the bug you have a lazy bot... Have you tried the legendary carrot on a stick?

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
You are about to reply to a thread that has been inactive for 74 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...