Jump to content
  • 0
ExcaliburDragon

Avtar Pose issue when tied

Question

Hi I am new to second life. I am 3 months old. Posting here for a friend that is having an issue when she is tied up with her legs bugging when using the RR Anim HUD & using it to reposition her legs. Or if the locker tries to re-position her legs. What the bug does is make it seem like there are no restraints on giving her ability to sit on objects normally, aswell as walk normally too instead of hopping. It also cause changing restraints to also not work properly in visual looks. This is causing her to have to relog to sort the issue just wondering if there are anyways to help her with this. cause like said fairly new to SL.  Oh she also uses the Firestorm Viewer & her is a list of the items she is wearing if this helps. Can any1 help us with this issue or may have experienced it themself & found a solution to it.

LeLUTKA.Eyes.Erin.1.2 {Creator} [L eye]
LeLUTKA.Eyes.Erin.1.2 {Creator} [L eye]
LeLUTKA.Head.Erin.1.2 (static ears) {Creator} [chin]
LeLUTKA.Head.Erin.1.2 {Creator} [chin]
LeLUTKA.Teeth.1.2 {Creator} [jaw]
LeLutka Facelight-wear me {Creator} [L ear]
Maitreya Mesh Body - Lara V5.1 Clothing Layer {Creator} [R shoulder]
Maitreya Mesh Body - Lara V5.1 Tattoo Layer {Creator} [R shoulder]
Maitreya Mesh Body - Lara V5.1 {Creator} [avatar center]
Mummy MAIN blindfold (nose) {Creator} [nose]
Mummy MAIN bottom (r lower leg) {Creator} [R lower leg]
Mummy MAIN gag (mouth) {Creator} [mouth]
Mummy MAIN top (r forearm) {Creator} [R lower arm]
Mummy bottom RIGGED (pelvis) {Creator} [pelvis]
Mummy eyes (nose) {Creator} [nose]
Mummy left arm (l upper arm) {Creator} [L upper arm]
Mummy left thigh (l upper leg) {Creator} [L upper leg]
Mummy mouth (mouth) {Creator} [mouth]
Mummy right ankle (r lower leg) {Creator} [R lower leg]
Mummy right arm (r upper arm) {Creator} [R upper arm]
Mummy right forearm (r forearm) {Creator} [R lower arm]
Mummy right thigh (r upper leg) {Creator} [R upper leg]
Mummy top RIGGED (spine) {Creator} [back]
PA Patient Card Giver (nose) {Creator} [nose]

TRUTH HAIR Opal {Creator} [head]
{LBH} HEART CHOKER OC {Creator} [neck]

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Posted (edited)
2 hours ago, ExcaliburDragon said:

Oh she also uses the Firestorm Viewer...

Can she try using a different viewer and see if it matters? If it does, then she's probably using Firestorm's built-in Animation Override (AO) with higher priority animations than the ones in the "RR Anim HUD" -- about which I know nothing. In fact, there's a host of attachments listed that might also have competing scripted animations, so if it's not Firestorm, can she try with literally no other attachments at all, just as a test?

If it's animation priority that's causing the problem, it won't mean changing viewers or even switching from its AO or any of the attachments, but it could be a long process of elimination to figure out which sources -- and then which animations -- are to blame.

(There are advanced/developer viewer options for debugging animation combinations, but they're limited, confusing, and in this case I don't think they'd help beyond the exhaustive trial-and-error approach.)

Edited by Qie Niangao
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok she not been on for a little while but big began to happen on me. After some testing & suspicions to what may be cause well I think I found the culpret. which is ever so simple. AO bottun in bottom corner of Firestorm needs to be clicked off as do any other Animation huds. For example tuty Beneto Lucky girl. Animations on hud need to be switched off. tested vigurously & seems when both these were off togther the leg bug didn;t occur once. no matter how many times the legs were changed in position. however switch AO oN Firstorm back on issue occurs again. but takes sometime to kick in. Keep that off & Switch avi animation hud on for walking & sitting Issue occurs little bit faster than with the AO of Firestorm on but not by much Switch both on togther & well issue occurs again & fairly quickly too. 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Posted (edited)
33 minutes ago, ExcaliburDragon said:

After some testing & suspicions to what may be cause well I think I found the culpret. which is ever so simple. AO bottun in bottom corner of Firestorm needs to be clicked off as do any other Animation huds.

So, dueling AOs.  That's not too surprising. As Qie explained, animations are all assigned a priority level when they are uploaded to SL.  Higher priority animations will override lower priority ones.  If you are running two or more AOs that have anims created with different priorities, you should expect that they will interfere with each other.  There's no "bug" in this behavior.  The priority system is doing what it is supposed to.  The only ways that you can avoid conflicts are either to (1) hand pick the anims that are in each of your AOs or (2) turn off ones that you don't want causing a problem at the moment.  As you've discovered, choice #2 is by far the easiest one.

Edited by Rolig Loon
Cleaner wording
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...