Jump to content
  • 0
NanR

Click the BOM button

Question

hello

I have a recently updated maitreya 5.0.2 avi that has BOM but why do I have to click the BOM button on the hud to  bake every time I login?

Share this post


Link to post
Share on other sites

18 answers to this question

Recommended Posts

  • 2
Posted (edited)

You shouldn't have to do that, that's for certain.

What's wrong? ... that's a guessing game.

First of all, the is another update to v5.1. This might already fix your issue. 

But I'm rather inclined to guess that the body doesn't really save the setting. Have you tried setting it up in a different region, for example? Are you perhaps still wearing a HUD for a body applier?

Edited by Lillith Hapmouche
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 1

For Bakes on Mesh, you wear ONLY the 5.1 body and the HUD.  Do not wear the full body alpha.  Apply skin and clothing textures as you would with your old Classic avatar: Just right click them and choose Wear.  You can wear skin, tattoo, underwear, shirt, jacket, etc. layers...any of the old classic avatar texture layers.

If you have things that need to be put on with appliers, add the appropriate mesh body layer, e.g. Tattoo.

As an option, you can forgo wearing any textures via BOM and use the Lara body as a "traditional" mesh body, with all textures put on via appliers.  In this case, wear the full body alpha, and all the optional body layers...skin, tattoo, etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

That's a very good question. I have been using that HUD for well over a year and there are still parts of it that I cannot figure out, like the entire Layers tab.  The BOM button seems erratic to me too.  Perhaps an instruction notecard would be helpful.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 hours ago, Lillith Hapmouche said:

First of all, the is another update to v5.1. This might already fix your issue. 

Thanks.  It fixed mine.  :)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

hello everyone who answered my question............

I've tried everything you said and nothing is working. I still have to click the BoM button on the 5.1 maitreya hud every time I log in or I'm all sparkly.

I updated maitreya from 5.0.1 to 5.1

Layers -- https://gyazo.com/18602bf5bd0b521a7c297b169e140151

I'm sure the solution is something simple but I seem to be missing it.

Please help

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I thought the NC said to wear them. I'm also still wearing the 4.1 maitreya alpha. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

BOM does not need any alphas. 

You only need to wear those extra shells when you wish to use appliers... those attachable extras are like the piece of paper to draw on. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

but this still doesn't answer my question..... I don't think

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 6/16/2020 at 1:06 AM, NanR said:

hello

I have a recently updated maitreya 5.0.2 avi that has BOM but why do I have to click the BOM button on the hud to  bake every time I login?

I believe this is happening because your viewer is crashing upon logout.  This is a very common and silent crash that you cannot see but it happens before the settings you have changed on your attachments have saved.  The attachments are the HUD and/or body in this case and when you login, the BoM setting you changed is back to what is was before you changed it.

The fix is to change turn on BoM as you have been doing and then detach both the HUD and the body.  This will force the setting to save.  Once you have done this you can put both back on again.  This workaround will work for any attachment where this happens in the future too.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

ExEden do you mean detach the alpha ? not sure what you mean by body.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Posted (edited)

Hi NanR, no I mean detach your Maitreya HUD and Maitreya Body after setting BoM, then add them again.  That should save the setting.

Edited by ExEden

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

ok... I removed the 5.1 hud and body and relogged. nothing changed. I still have to click the bom button in order NOT to be sparkly and  colored.

Maybe I'm stuck with this 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

BUT....... I'm still wearing the 4.1. Does that make a difference?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
3 minutes ago, NanR said:

BUT....... I'm still wearing the 4.1. Does that make a difference?

The easy way to find out is to visit Maitreya's Redelivery terminal and get the v5.1 model.  I have no idea whether it will solve your problem, but it's the smart thing to do anyway.  I assume that they upgrade their product for a good reason.  The current version solved my own problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Got the 5.1 update yesterday. no difference. but the weird thing is 5.1 works perfectly on my alt with no problems at all. when I compared the two, nothing seemed different. Am I supposed to wear the 4.1 AND 5.1 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Lindal Kidd !!!

YES !!

YES !!

Thank youuuuu !!!!!

You fixed it !!

My problem was wearing two bodies, the 4.1 and 5.1 together. YOU fixed my problem. Thank you sooooo much !!!! 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...