Jump to content

Belleza Jake Hand Not Staying Hidden; Is There a Fix?


You are about to reply to a thread that has been inactive for 129 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Recommended Posts

Hey, I'm having issues where, in the newest Belleza Jake update- my hands don't hide after relogging and come back up from their Alpha state.  Is there an issue in the script itself or is there something that is causing it to keep popping up where I don't have to keep putting the HUD on and re-hiding them each time I have to relog?  I've been ignoring the issue until now it's very troublesome and I was wondering if there is a fix or something that does fix this.

I tried asking in the main chat but every time I try to open it up, it won't let me chat at all.

Link to post
Share on other sites

When you can't chat move to another region. Also, try another time of day.

When you make changes that seem to revert with each login... you may be silently crashing on exit. Login, make changes to body and whatever then take those parts off to force SL to save the changes. You can immediately put them back on. If it is a lot of stuff... you can login, make the changes and immediately log out. Chances are you'll make a clean exit. The longer you are on in a session the more likely your viewer is to crash.

See if that fixes it.

This is the type of question that you could search for in the Answers section and ask there. More of the nerds hang out in answers and lots of these questions have already been answered. Saves you waiting for an answer.

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

You're not alone.  I've tried creating copies for different outfits so i havn't got to mess with the HUD but I can't get layers to stay hidden, when logging back in either.  When I load the HUD up, it's showing they are hidden but aren't.  It's infuriating having to load the HUD up all the time and reset them.  Maybe it is something we are both doing wrong but i doubt it.  I think it's just a buggy product that I'm going to stop using.  

Link to post
Share on other sites

Just confirming something: which of these four versions of the body are you wearing?

jake_bodies.png

I'm asking mainly because I've seen several guys with a red 'texture area warning' above their head, and - on scanning them - they are wearing all four copies of the body, as per the example below of a guy I spotted a couple of weeks back:

jake_bodies01a.png

This is probably due to the confusing way in which the bodies are named, with one being labelled 'OriginalFeet' and another being labelled 'OriginalHand', so I guess at least some guys are assuming that those are just feet and just hands, so they need to be wearing those in addition to the actual main body. The reason why there are so many versions is that when Belleza updated the body they changed the rigging, so that (for example) rigged gloves or rings that once fitted the original hands no longer fitted the new ones, hence the inclusion of extra bodies with the 'original' hand and foot body options, in case you wanted to wear older rigged items that you owned.

If you're wearing more than one copy of the body - for example, the latest 2.1 Bento plus the 2.1 Bento OriginalHand - then that may be why your hands always show when you relog.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Skell Dagger said:

Just confirming something: which of these four versions of the body are you wearing?

jake_bodies.png

I'm asking mainly because I've seen several guys with a red 'texture area warning' above their head, and - on scanning them - they are wearing all four copies of the body, as per the example below of a guy I spotted a couple of weeks back:

jake_bodies01a.png

This is probably due to the confusing way in which the bodies are named, with one being labelled 'OriginalFeet' and another being labelled 'OriginalHand', so I guess at least some guys are assuming that those are just feet and just hands, so they need to be wearing those in addition to the actual main body. The reason why there are so many versions is that when Belleza updated the body they changed the rigging, so that (for example) rigged gloves or rings that once fitted the original hands no longer fitted the new ones, hence the inclusion of extra bodies with the 'original' hand and foot body options, in case you wanted to wear older rigged items that you owned.

If you're wearing more than one copy of the body - for example, the latest 2.1 Bento plus the 2.1 Bento OriginalHand - then that may be why your hands always show when you relog.

Hey there!  I wanted to confirm that I am indeed just wearing the Bento Jake Body 2.1 and nothing else aside from the HUD.  I've gone to even the non-laggy sandboxes people have recommended, unboxed there, and wore the new body to confirm it wasn't a lagging issue or anything, but it seems to me that it's still a reoccuring problem sadly.  I don't know if there is an issue with said script that's not saving during the Save Current Alpha state or if there is just something that genuinely was missed during the production of the new body itself communicating with the HUD scripting.  I tend to keep light of anything like that since I've done that sorta stuff in the past but I can confirm that this isn't the case and it's something of the script in the body that is always causing the issue for me.

Jake outfit I have saved is shown here

Link to post
Share on other sites
On 4/12/2020 at 7:01 PM, Nalates Urriah said:

When you can't chat move to another region. Also, try another time of day.

When you make changes that seem to revert with each login... you may be silently crashing on exit. Login, make changes to body and whatever then take those parts off to force SL to save the changes. You can immediately put them back on. If it is a lot of stuff... you can login, make the changes and immediately log out. Chances are you'll make a clean exit. The longer you are on in a session the more likely your viewer is to crash.

See if that fixes it.

This is the type of question that you could search for in the Answers section and ask there. More of the nerds hang out in answers and lots of these questions have already been answered. Saves you waiting for an answer.

Sadly it seems like this answer hasn't had a fix as of yet.  Other than what Skell Dagger said, which isn't my issue, this has been happening on each rezzed box copy I've put on, textured, saved, and then logged in/out of in regions that have no lag whatsoever.

Link to post
Share on other sites
7 hours ago, thedude2514 said:

You're not alone.  I've tried creating copies for different outfits so i havn't got to mess with the HUD but I can't get layers to stay hidden, when logging back in either.  When I load the HUD up, it's showing they are hidden but aren't.  It's infuriating having to load the HUD up all the time and reset them.  Maybe it is something we are both doing wrong but i doubt it.  I think it's just a buggy product that I'm going to stop using.  

It's a buggy product only for the fact that there must have been a script issue that went over their heads.  I understand the frustration but it's a really nice body to use in all regards to having a built but slim body to work on.  If anything, keep trying to send out to the Customer Rep's and see if they might have an answer for you as well as I've tried reaching out as well in the past but had no response as of yet.  I'll see about submitting a new ticket today and finding out if maybe there was another update that I wasn't made aware of.  Again.

Link to post
Share on other sites

Hmm. I assume you've performed troubleshooting with only the body itself worn? That is: remove all other attachments (head, clothing, tail, all HUDs, etc) and then relogged several times. Do the hands still un-hide with nothing else attached? If not, then there's an outside chance (a very outside chance, mind you!) that something you're wearing is causing the alpha to reset. I hardly ever use my Jake body, so I'm not sure if there's an autohide script that works on it, and it's doubtful that an autohide for any other item would cause the same issue. But if just wearing only the body itself fixes the issue, then you could re-add one thing, relog, add another thing, relog, etc and see if you could narrow down the cause that way.

If they do still unhide when you have only the body on, then one other option you might try is - if your skin creator offers a Bakes on Mesh version - to switch to that and use an alpha layer to hide your hands. You'd need the free Belleza BOM Relay HUD (Marketplace link is in the blue box beside the Jake body in the Belleza store) as the creator hasn't yet updated to include BoM in the body's HUD. Worth a try, perhaps?

Link to post
Share on other sites
You are about to reply to a thread that has been inactive for 129 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...