Jump to content

Question

Hello! I've been having an issue that Ive been deeling with for a few weeks now, it is making SL unplayable.  FS loads worlds fine, but god forbid there are avatars on it, because it seems to freeze up and start ghosting as soon as an avatar teleports by me. its a gamebreaking issue for me, my voice chat goes down, and my viewer locks up for seveal seconds and then it just pops back to normal for every avater. I know its not my computer, its a brand new computer with a 3700x, a rtx 2070 and 32 gigs of ram. And Sl was runing great for awhile. however I recently switched internet providers (from att to comcast) and as soon as I booted it up for the first time after getting the switch , it was broken. I have been messing with my bandwith settigns to no avail, cranking down the draw distance and graphics and lowering the max amount of avatars to silly amounts with no effect. I am really at a loss.  What more frustrating is that it was in internet upgrade, every other game runs better but sl became broken. I was wondering if anyone has had any simmilar issues or susgestions, Id really love to get back into sl, but i cant evengo to my normal homestead hang out or realy much of anywhere other then completely dead sims.

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

The fact that the problems started when you changed ISPs leads me to suspect that the fault lies with Comcast.  I'd talk to their tech support.  Make them really dig into it...they'll try to tell you it's SL's fault, because the rest of your internet runs fine.  It's them.  Make 'em fix it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 1
1 hour ago, Nalates Urriah said:

Since you are all AMD the video driver and graphics card configuration/setup are a definite starting place.

Not to sidetrack but the OP's graphic card is an RTX 2070. That is an Nvidia product, not AMD.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

To get specific help you need to give us way more information. Use the viewer's HELP->About... and post that info here. HELP provides the hardware and driver version  info that can give us an idea what is going on.

I suspect Lindal is right. That regions load and avatars cause problems suggest a problem in the UDP part of the feed. You can test the conection using the this information http://blog.nalates.net/2011/10/26/troubleshoot-your-sl-connection/ to collect the info you need to file with a ticket to the ISP.

We need a better description of the mini-lockups because that is not a typical network issue. That is typically a viewer-computer performance issue. Without the HELP info we can't tell if that is more or less likely the problem. Assuming the computer is not the problem may have you looking in all the wrong places. Since you are all AMD the video driver and graphics card configuration/setup are a definite starting place. Often only certain versions of the AMD driver work well with SL. You can search this forum for your model graphics card and see what version driver others are using or having problems with. You may all want to search the SL JIRA.

Many games use DirectX as the graphics basis. SL uses OpenGL. AMD is weak on OpenGL. So, there are often driver issues that affect SL and not other games.

 

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
11 hours ago, DilliDallagio said:

Not to sidetrack but the OP's graphic card is an RTX 2070. That is an Nvidia product, not AMD.

Good point. I am so used to seeing AMD R somethings I forget NVIDIA now has their R card.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

My question to the OP would be have you tested this out on more then one viewer to see if you still have the same effect in order to rule out software related issues? If not then you need to. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...