Jump to content

teleport down?


You are about to reply to a thread that has been inactive for 955 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Recommended Posts

My partner and I have same teleport issues since last week too. Reminds me of the similar issue from 3 years ago, when it just started randomly and ended just as randomly after a few months. It weren't fun few months, though. This one https://jira.secondlife.com/browse/BUG-20201

If TP fails the next login sometimes (not all that often, I'd say 1/10 or so) is also a mess. First it shows a window saying about avatar not being in region, then when it lets me to login it doesn't seem to fully connect to the grid, clothing is "downloading" and I see the "buy land" icon even on protected land. Unlike 3 years ago I always see my L$ balance properly, though. If that happens, then the relog always fixes all issues.

Edited by steeljane42
wording
Link to comment
Share on other sites

Me too. Occasionally ultra slow before crashing. Sometimes the first tp after logging on.

I'm also still seeing problems in MP where I sometimes get 'page not found' when trying to buy, and stuff drops out of my basket for no reason. It can all be managed but it's way less reliable than when I started here.

Edited by BelindaN
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Selene Gregoire said:

Welcome to Second Life! xD

Do I get a badge to sew on my sleeve?

Like errr,   "managing bad shopping experiences"?  9_9

I must admit I'm spending less in MP because of this, and it's a pain in the butt having to transfer money to my alts and send them shopping in world, or sometimes on MP...…..

Edited by BelindaN
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, BelindaN said:

Do I get a badge to sew on my sleeve?

Like errr,   "managing bad shopping experiences"?  9_9

I must admit I'm spending less in MP because of this, and it's a pain in the butt having to transfer money to my alts and send them shopping in world, or sometimes on MP...…..

badge_savvy_shopper.png

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

I just tried getting on and wasn't able to TP home or get the sim i was in to  load  properly going to try to relog.

Ok the second try worked better.

Edited by Talligurl
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Fionalein said:

sometimes it recovers instead of crashes - keeps me in old region tells me "teleports are currently blocked" and finally teleports me after 3 to 5 seconds

I've been getting similar on the odd occasion for the past few days. Including as recently as this morning (about 12 hours ago). The teleport bar will stop at about 10% and if I stop it there and hit Cancel it will take me back to where I was, then complete the teleport (with no loading screen) a few seconds later.  If I leave it too long, it will log me out.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I use Firestorm and have clicked the "Always show the Teleport cancel button".  Lately - a few weeks or so - I have been experiencing lots of these random TP stalls -- a few every day.  The progress bar goes a teeny tiny bit and then stalls.  I then hit the Cancel button and redo the TP.  It almost always tells me that the TP is blocked, but then immediately puts wherever I was trying to get to.  A few times, it left me where I was, and once I crashed out from it.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@Whirly Fizzle I don't have a screenshot (was in a video call at that time too), I vaguely noticed the "Blocked" message saw, saw the TP was stalling and hit Cancel, and it plopped me into the spot I was TPing to oddly enough. I dismissed it as a case of miscommunication and rarely used notification of the viewer. a strange rubber banding handoff in effect. I remember years ago having to detach things before TPing. but this certainly wasn't that.

Link to comment
Share on other sites

Yes, I had that "blocked" message a few times Whirly. Weird as one time I clicked closed and then the destination region snapped into view.

Other times it just hangs a little way into the progress screen.

If you cancel then everyone in the old region dissapears, and you have to restart.

Restarting causes the "agent is not in region" error and needs 2 or three restarts more.

A typical failure:

2019-03-26T10:22:17Z INFO #  newview/llviewerdisplay.cpp(239) display_stats : FPS: 57.30
2019-03-26T10:22:27Z INFO #  newview/llviewerdisplay.cpp(239) display_stats : FPS: 60.00
2019-03-26T10:22:37Z INFO #  newview/llviewerdisplay.cpp(239) display_stats : FPS: 60.00
2019-03-26T10:22:38Z WARNING #CoreHttp#  llcorehttp/_httppolicy.cpp(434) stageAfterCompletion : HTTP request 0x33fae9f0 failed after 5 retries.  Reason:  Timeout was reached (Easy_28)
2019-03-26T10:22:38Z WARNING #CoreHTTP#  llmessage/llcorehttputil.cpp(282) onCompleted : Possible failure [Easy_28] cannot POST url 'https://sim10484.agni.lindenlab.com:12043/cap/d2d5f6bb-4cfb-9fbb-966d-6f46dfd6c976' because Timeout was reached
2019-03-26T10:22:47Z INFO #  newview/llviewerdisplay.cpp(239) display_stats : FPS: 60.00
2019-03-26T10:22:56Z INFO #Teleport#  newview/llagent.cpp(5556) LLTeleportRequestViaLandmark : LLTeleportRequestViaLandmark created.
2019-03-26T10:22:56Z INFO #Telport#  newview/llagent.cpp(4604) LLAgent::startTeleportRequest : Agent handling start teleport request.
2019-03-26T10:22:56Z INFO #Teleport#  newview/llagent.cpp(5572) startTeleport : LLTeleportRequestViaLandmark::startTeleport
2019-03-26T10:22:56Z INFO #Teleport#  newview/llagent.cpp(4457) LLAgent::teleportCore : In teleport core!
2019-03-26T10:22:56Z INFO #  llui/llfloater.cpp(756) closeFloater : Closing floater worldmap
2019-03-26T10:22:57Z INFO #  newview/llviewerdisplay.cpp(239) display_stats : FPS: 60.10
2019-03-26T10:23:07Z INFO #  newview/llviewerdisplay.cpp(239) display_stats : FPS: 60.00
2019-03-26T10:23:11Z INFO #Mesh#  newview/llmeshrepository.cpp(5405) metricsUpdate : EventMarker {'fetches':i0,'reason':'Mesh Download Quiescent','scope':'Teleport','start':r1553595776.986650,'stop':r1553595776.986650,'sys_cpu':r0.000000,'teleports':i4,'user_cpu':r0.000000}
2019-03-26T10:23:15Z INFO #  llcommon/llmemory.cpp(155) logMemoryInfo : Current allocated physical memory(KB): 4323KB
2019-03-26T10:23:15Z INFO #  llcommon/llmemory.cpp(156) logMemoryInfo : Current allocated page size (KB): 0KB
2019-03-26T10:23:15Z INFO #  llcommon/llmemory.cpp(157) logMemoryInfo : Current available physical memory(KB): 4194303KB
2019-03-26T10:23:15Z INFO #  llcommon/llmemory.cpp(158) logMemoryInfo : Current max usable memory(KB): 4194303KB
2019-03-26T10:23:15Z INFO #AssetStorage#  newview/llviewerassetstorage.cpp(612) logAssetStorageInfo : Active coros 0
2019-03-26T10:23:15Z INFO #AssetStorage#  newview/llviewerassetstorage.cpp(613) logAssetStorageInfo : mPendingDownloads size 0
2019-03-26T10:23:15Z INFO #AssetStorage#  newview/llviewerassetstorage.cpp(614) logAssetStorageInfo : mCountStarted 1
2019-03-26T10:23:15Z INFO #AssetStorage#  newview/llviewerassetstorage.cpp(615) logAssetStorageInfo : mCountCompleted 1
2019-03-26T10:23:15Z INFO #AssetStorage#  newview/llviewerassetstorage.cpp(616) logAssetStorageInfo : mCountSucceeded 1
2019-03-26T10:23:15Z INFO #AssetStorage#  newview/llviewerassetstorage.cpp(617) logAssetStorageInfo : mTotalBytesFetched 19709
2019-03-26T10:23:17Z INFO #  newview/llviewerdisplay.cpp(239) display_stats : FPS: 60.00
2019-03-26T10:23:18Z INFO #  llmessage/llcircuit.cpp(1224) dumpResendCountAndReset : Circuit: 216.82.999.999:13006 resent 1 packets
2019-03-26T10:23:27Z INFO #  newview/llviewerdisplay.cpp(239) display_stats : FPS: 60.00
2019-03-26T10:23:37Z INFO #  newview/llviewerdisplay.cpp(239) display_stats : FPS: 57.00
2019-03-26T10:23:47Z INFO #  newview/llviewerdisplay.cpp(239) display_stats : FPS: 16.20
2019-03-26T10:23:48Z INFO #  newview/llworld.cpp(716) removeRegion : Removing region 262913.000000:252417.000000
2019-03-26T10:23:48Z INFO #  newview/lleventpoll.cpp(153) stop : requesting stop for event poll coroutine <3>
2019-03-26T10:23:48Z INFO #  llmessage/llcorehttputil.cpp(1186) cancelSuspendedOperation : Canceling yielding request!
2019-03-26T10:23:48Z INFO #Messaging#  llmessage/message.cpp(1542) disableCircuit : LLMessageSystem::disableCircuit for 216.82.51.191:13013
2019-03-26T10:23:48Z WARNING #Messaging#  llmessage/message.cpp(1581) disableCircuit : Couldn't find circuit code for 216.82.51.191:13013
2019-03-26T10:23:48Z WARNING #  newview/llworld.cpp(694) removeRegion : RegionDump: TheStartRegion 216.82.999.999:13006 { 262657.000000, 252417.000000, 0.000000 }
2019-03-26T10:23:48Z WARNING #  newview/llworld.cpp(700) removeRegion : Agent position global { 262903.809073, 252521.317580, 2399.286768 } agent { 246.909073, 104.417580, 2399.186768 }
2019-03-26T10:23:48Z WARNING #  newview/llworld.cpp(704) removeRegion : Regions visited 2
2019-03-26T10:23:48Z WARNING #  newview/llworld.cpp(706) removeRegion : gFrameTimeSeconds 3762.827148s
2019-03-26T10:23:48Z WARNING #  newview/llworld.cpp(708) removeRegion : Disabling region TheStartRegion that agent is in!
2019-03-26T10:23:48Z WARNING #  newview/lltoastalertpanel.cpp(184) LLToastAlertPanel::LLToastAlertPanel : Alert: You have been logged out of Second Life.

You have been disconnected from the region you were in.

 

 

On 3/25/2019 at 1:57 PM, Rolig Loon said:

Nope.  I've been in all evening and have had no trouble teleporting. Try :

It's been failing for about a week, but quite a bit worse today. Around 50% of teleports are failing now :(

Edited by Shudo
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Shudo said:

It's been failing for about a week, but quite a bit worse today. Around 50% of teleports are failing now :(

Maybe this explains?

On 3/25/2019 at 10:58 AM, Whirly Fizzle said:

... but only affecting certain users.

PS: It sucks to be among "certain users" every time. Dear @Linden Lab please make sure the random problem generator hits someone else next time.

Edited by Fionalein
  • Like 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Just now, Fionalein said:

Maybe this explains?

 

Yep, sadly I am one of those users. All my alts are affected. 

But I know can to fall back to the old logout and restart in the desired region method I've used for 13 years when it happens.

This is SL :) If it's not shoes and hair in your Hintern, then it's a TP fail :D

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Whirly Fizzle said:

Was it this? (blocked_tport notification)

Screenshot_1.png.7a51b742d3f10de6a40055cc6512cc2b.png

I think that is it -- I'll verify the next time it happens.  It only happens when I cancel what appears to be a stalled TP and then immediately do the TP again.  As I mentioned, when I close the message box, I end up actually getting deposited where I was trying to go - most of the time anyway.

Link to comment
Share on other sites

You are about to reply to a thread that has been inactive for 955 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...