Jump to content
  • 0

SL will not load my avatar


Suzan Golden
 Share

You are about to reply to a thread that has been inactive for 4164 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Question

  • 0

It's happened to me a couple of times.  I end up having to convert to the "test avatar" and add the skin, shape, etc.  If you have your skin/shape saved, you have a little less work to do.  If you don't, you'll have to edit your avatar to your liking, and "save as".  Once done, add all your little details.  

I don't know what viewer you are using, but go ahead and look over all the tabs/dropdowns and see if you are able to locate your "test avatar". 

If someone has a better solution, I hope they post it!

Good luck!

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

It's happened to me a couple of times.  I end up having to convert to the "test avatar" and add the skin, shape, etc.  If you have your skin/shape saved, you have a little less work to do.  If you don't, you'll have to edit your avatar to your liking, and "save as".  Once done, add all your little details.  

I don't know what viewer you are using, but go ahead and look over all the tabs/dropdowns and see if you are able to locate your "test avatar". 

If someone has a better solution, I hope they post it!

Good luck!

Link to comment
Share on other sites

  • 0

To get good answers you need to tell us a bit about your computer and which viewer you are using. If you are new and using the Basic Mode in an SL Viewer we need to know that too. But, I can make some guesses.

Inventory problems are common for those that have a poor Internet connections. Visit some place like SpeedTest.net to test your connection.

You can also use Ctrl-Shift-1 to open the viewer stats panel and check for Packet Loss and Ping time. Ideally packet loss is 0% and Ping is 80ms or less. One can live with 2 to 5% packet loss but you will have random problems. Up to 250ms of ping is not all that bad. Things get slower and problems increase as Ping exceeds 250ms.

Another problem with inventory is a corrupted cache. Assuming you are using the SL Viewer in Advanced Mode, open Preferences (Ctrl-P) and find the Setup tab. There is a RESET button there. Click it and restart the viewer. There are additional steps you can take to assure a good inventory reload. The most effective one is to log into a deserted region with as little stuff as possible. To log into a deserted region open your map and search for Pooley. It is a nearly empty region owned by the Lindens. Often others are using to reload their inventories. So,  look around for a nearby empty region and TP there. OPen Preferenes and make sure that on dialog for the General the Start Location is checked SHOW at Login. Then click the RESET as described above and logout. When you login select Last Location or you can type in Pooley or whatever region name you picked. Once logged in open your inventory and search for anything. That forces inventory to load. Stay in the region until your inventory completes loading.

Now you can press Alt-Shift-R to force a rebake of the textures your avatar is wearing. You may have rebake 2 or 3 times. Wait about a minute between rebakes.

Hopefully that clears the problem. But, there are loads of other steps to take. Even more if you use multiple viewers. So, if you still have problems read through: Avatar Render Problems: Ghost Cloud Smoke Ball Ruth

I consider Besos' answer to resort to the Test Avatar as a last resort and it is a bit of pain to have to rebuild your avatar. But, that is covered in the article.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

My avatar does not show.   Uninstalled SL and reinstalled it and still no avatar.   When I logged in everything is fine..Except the avatar is gone.   All that shows instead of the avatar is a white egg shape glow.  I tried teleporting thinking it would help and it didn't.  Please help me. Miss playing.   I have a Windows 7 Laptop .....4G .    Please response ASAP .

Thank you.

 

Link to comment
Share on other sites

You are about to reply to a thread that has been inactive for 4164 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...