Jump to content
Sign in to follow this  
Kitet

Problem with a simple chair - using Avsitter

Recommended Posts

Hey all, I'm having a bit of trouble with a chair I've made.

It's meant to be a very simple chair: low poly cartoon-esque design, copy+mod, only one pose. I'd made this chair some months ago, and a friend helped me get Avsitter working on it... but I realized at some point that it's got a weird problem I have no idea how to fix. I've also reuploaded the chair's mesh since then, just to change the LODs to look better, I don't know if this has any impact on my problem.

To put it simply, the chair seats my avatar in a random different rotation, seemingly depending on where I right-click to sit. Picture below.

I have in the contents of the chair: [AV]adjuster, [AV]Helper, [AV]pos, [AV]sitA, [AV]sitB, and the single basic animation file for the sitting pose. I have copied the [AV]pos script from the old version of my chair, I don't know if that's part of the problem? No matter what I change the position settings in [AV]pos or the position of the [AV]helper to, the chair will not keep a single consistent sitting position.

sai_2018-08-10_18-22-01.png.637f626b4eca13527c0fe5df0fc55e10.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

You should do a new avpos card only containing the one sit animation you have in your chair... look at the online tutorial on how to format that notecard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright, I put a fresh Avpos notecard into the chair, removed the old one, and followed the Avsitter guide on github to set up the pose again... The chair is still rotating me every time I sit on it, though. I've saved the pose in the position I want it to display with AVhelper, and put the new DUMP in the avpos card, so I don't really understand why it's still changing?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strange, the direction change looks like the script is not working... is the script working? You are not by chance in a no script sandbox?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you used the github version, I believe you have to remove part of the script name or something.  Have you done that?  Is it the most recent version too?

The inworld unofficial  avsitter group is here  secondlife:///app/group/ccd07e24-4fdd-750f-f28f-fadd795d32ca/about   Very helpful people

Share this post


Link to post
Share on other sites

... oh. I didn't know that wearing an AO messed with sitting positions like that. Thank you for asking, I tested my chair with and without my AO on, and it seems like that was the case.

Well, that's all I needed. Thank you everyone for the help, I appreciate it a lot!!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×