Jump to content
Sign in to follow this  
NJMike

The in-game web browser is very slow or doesn't load any URLs

Recommended Posts

Some SL-URLs that I open up within the in-game browser either take an extremely long time to load, or never load at all. Sometimes too if it does load, after a minute or so all the content from the website just disappears in the browser and I have to refresh the page to get everything back up again. I can access these SL-URLs in Google Chrome just fine, but the in-game brower is just awfully slow sometimes.

Also, the marketplace never loads on the in-game browser or Google Chome, but it loads in FireFox fine -- any help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

several of those pages require javascript, cookies, AND plugins to be enabled... search and the home tab both require all three now... so if you have any of those disabled in preferences, that's why they don't work.

even without that though I agree it's still rather slow and the webkit parser doesn't obey some standards (like defer attributes in script tags)

Share this post


Link to post
Share on other sites

So no one really uses the in-game browser? I just thought it was more convenient and wanted to try and see if I could get it to speed up but if you say use the browsers instead then alright.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, sometimes it might be kinda convenient, like if someone posts a link for you to take a look at in open chat or something and you just wanna take a quick look, cause even when it loads alright, the window still needs to be stretched out to look at the content.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know that anyone that I know in SL uses it. Even for the brief time that I gave Viewer 2 a try, I couldn't rely on it to bring up web profiles, and so opened them up in Firefox instead.

This isn't a problem that only SLs in-game browser has. EVE Online, which I've played while on hiatus from SL, had the same kinds of issues. Noone there used that one, either. :smileyvery-happy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I get much better performance from the internal browsers if I reduce the debug setting PluginInstancesCPULimit to about 0.5, I think the default is 0.9. This tells SLPlugin to run at a lower priority, so that the viewer gets an opportunity to communicate with it. I have seen this change help on Windows and Mac, I don't know if it would have the same effect on Linux but I suspect it could.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh, as for viewing profiles, yes. I use V2 and that's a lot better than if I had to use my own browser outside of SL to look at those, so in that respect yes it is more convenient.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...