Jump to content
Sign in to follow this  
Kuntavina

[Problem] Making SL own shape

Recommended Posts

Hello,

I'm beginner blender user. I have some problem about making shape.
I have finished making mesh and import it to SL, but I can't click 'skin weight' in upload model window.
May be I missed something? .. I trying to import and it's only an object. 

Could anyone suggest me?,

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to RIG the mesh body to the SL avatar.  This is complex and not at all for a "beginner Blender" user. 

Look at Avastar add on (not free) as most folks making things for bodies use that. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Chic Aeon said:

You need to RIG the mesh body to the SL avatar.  This is complex and not at all for a "beginner Blender" user. 

Look at Avastar add on (not free) as most folks making things for bodies use that. 

Thank you so much , I rigged and have a problem when I upload...

I do following this step >> http://wiki.secondlife.com/wiki/Mesh/Uploading_and_wearing_a_rigged_mesh

Also check on the Joint Positions and Skin Weights box.

It showed in my AV hands. ;_; (I uploaded a shirt) I have upload it over 3 times.

And it still had same problem.

TvT If there any way to fix it please suggest me ? 

 

EDIT : I think it may also cased from this error

Material of Model is not a subset of reference material - Error
Also, my UV texture didn't show too :(
 
If you would like to see my file that's > https://www.dropbox.com/s/maoha5uxooexenu/rigged-shirt.dae?dl=0
 

PS, my English is a bit broken , it's not my native language ... btw, I'll try my best (you can tell me about my grammar)

 

UPDATE

I fixed Material of Model is not a subset of reference material - Error

-- my material's name didn't match with the object's name and it's normal now.

BTW, I have 

MAV_BLOCK_MISSING & My UV texture didn't show...
 
I'm trying to fix it out , if you have any suggest can tell me 

 

UPDATE#2

I sloved all problem above already ..... but the UV texture still not show :( 

I sloved it by searching about tutorial & how to uploading, LoD, any Errors and recreate the shirt step by step. (All fixs! Congrats myself!)

I'm tring to find the ways to fix my texture now....

If anyone has same problem can ask me anything :) 

 

Edited by Kuntavina
More information

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apologize for a lot comments :( 

I would like to know that why my uv texture didn't show on mesh when uploading

it just show white color t-shirt :(

Untitled-1.jpg.3049d281e40315ff07c64e1d1452ab88.jpg

 

More information

- I try doing one more file of mesh. The texture was shown on upload window, BUT it's only an object... not rigged ... (although I have rigged). So, I went back to Blender and rigged again ... (using alt+P to clear parent). It fixed about rigging , BUT the UV texturing become not showing again..

- more question .... I have heard that the fee of upload is 10$L ... but why my fee is 41$L ? 

Edited by Kuntavina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...