Jump to content

Maya refuses to export smoothing groups


You are about to reply to a thread that has been inactive for 1600 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Recommended Posts

So for the past few weeks i've been testing to make sure Maya will export smoothing with the .dae files i'm exporting. I'll adjust the skeleton to the mesh and rig it. Then export that and i get a very nice smooth mesh upon preview and equip.

After these tests I take the time and fully rig my mesh properly adding weights and then finally export it to SL when finished. No edit to the topology or anything and I can only get simply polyong meshes within SL.

I've tried deleting my non deformer history and it frees the mesh, but also deletes the smooth skin binding. I've done this before ive bound the mesh as well and each time it leaves me with a bright green  unskinned mesh. The material was deleted with it.

I'm at a loss because on paper i'm doing everything right.

Simple mesh, delete history, rig the mesh then export.

Ive exported in openCOLLADA and the FBX_DAE exporter as well as converting FBX to Collada via their converter and all get the same result. This problem is hurting my brain, soul and willpower. any help is appreiates. :/

Link to post
Share on other sites
You are about to reply to a thread that has been inactive for 1600 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...