Jump to content

Rigging problem


Xena Okelly
 Share

You are about to reply to a thread that has been inactive for 2932 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Recommended Posts

hello

we are trying to do mesh shoes, my friend designed the shoes in Maya 2016 and did the rigging

once shoes uploaded, rigg in not working. is there something special to do for the rigg to work ? (like special export options from maya or special upload options in sl ? or somehitng else?)

thank you

Link to comment
Share on other sites

First of all, in the importer the "Include skin weight" option has to be ticked, under the Upload Options tab.

If that option is greyed out, the Gotchas and workarounds section on that wiki page might help.

http://wiki.secondlife.com/wiki/Mesh/Exporting_a_mesh_from_Maya#Gotchas_and_workarounds

Alternatively you could try to upload the shoes with the Project Bento viewer, which should be able to import riggs which doesn't have the full list of required bones.

http://wiki.secondlife.com/wiki/Release_Notes/Second_Life_Project_Bento/5.0.0.317134

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

thank you for the links

he has followed the workarounds, and tested many options, we still have an issue



at all our tests, the shoes is screwed up, bended

we dont understand what is wrong, in maya, the rig simulation is perfect.

any idea?

Link to comment
Share on other sites

Looks like the shoe is upside down also. That's odd indeed. Have you guys checked out that Basic Rigging in Maya - Video Tutorial by resident Sae Luan on that wiki page I had linked earlier?

Maybe some Maya users will chime in and have an idea what could be wrong?

Link to comment
Share on other sites

You are about to reply to a thread that has been inactive for 2932 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...