Jump to content
Sign in to follow this  
Ashton Colter

2.5 takes takes CPU to 100% and gets very slow before logging in.

Recommended Posts

I've had an issue the last month or so where I can (usually) start the SLV 2.5 and log in without any problems once, perhaps twice.

However after that if I log out and try to start the viewer again, it immediately starts to lag before even getting to the login screen.  And once it gets there, the keystrokes take FOREVER to type in my password.  And then I can't even log in after that because it basically times out.

Looking at my task manager I see the SLV is usually then taking up 50-100% of my CPU.

The only solution is to restart the computer at that point.

Is there a solution to this?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

We need some information about your computer.  Launch your SL viewer but don't log in.  Under the "Help" menu click "About Second Life".  You'll see your basic computer specs that your viewer reports to the SL servers........copy and paste those specs back here.

 

That will help anyone who might have an idea for you.  Normally, when that happens it's another instance of SL running in the background on your computer because your operatiing system did not completely shut down the viewer when you quit the last time you were logged in.  You should be able to check that in your Task Manager to see what programs are running before you try the second log in.....if you see SL running, kill it from the Task Manager.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's the info:

 

 

Second Life 2.5.2 (223426) Mar 10 2011 17:38:45 (Second Life Release)
Release Notes
CPU: Intel® Core2 CPU          4300  @ 1.80GHz (1809.03 MHz)
Memory: 3071 MB
OS Version: Microsoft Windows 7 64-bit  (Build 7600)
Graphics Card Vendor: NVIDIA Corporation
Graphics Card: GeForce 7600 GT/PCI/SSE2
Windows Graphics Driver Version: 8.17.0012.5896
OpenGL Version: 2.1.2
libcurl Version: libcurl/7.21.1 OpenSSL/0.9.8j zlib/1.2.3 c-ares/1.7.1
J2C Decoder Version: KDU v6.4.1
Audio Driver Version: FMOD version 3.750000
Qt Webkit Version: 4.7.1 (version number hard-coded)
Voice Server Version: Not Connected
Built with MSVC version 1400

 

Second Life 2.5.2 (223426) Mar 10 2011 17:38:45 (Second Life Release)Release Notes
CPU: Intel® Core2 CPU          4300  @ 1.80GHz (1809.03 MHz)Memory: 3071 MBOS Version: Microsoft Windows 7 64-bit  (Build 7600)Graphics Card Vendor: NVIDIA CorporationGraphics Card: GeForce 7600 GT/PCI/SSE2
Windows Graphics Driver Version: 8.17.0012.5896OpenGL Version: 2.1.2
libcurl Version: libcurl/7.21.1 OpenSSL/0.9.8j zlib/1.2.3 c-ares/1.7.1J2C Decoder Version: KDU v6.4.1Audio Driver Version: FMOD version 3.750000Qt Webkit Version: 4.7.1 (version number hard-coded)Voice Server Version: Not ConnectedBuilt with MSVC version 1400

 

I'll double check next time, but I'm nearly certain that there is no other instance of SL running when I run it again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...