Jump to content
Sign in to follow this  
Jack Allandale

inworld multitexture problem exported from blender

Recommended Posts

hi i created a mesh object. i used 3 textures. exported from blender into second life. but something weird has happened.

i put the object in world. everything looked ok. all textures on its own places. i click on object properties and see it is set as multitexture . i tp somewhere else and when i come back, 2 textures disappear, just one of them stays on item. and properties panel texture panel is shown as texture. not as multitexture. what do you think may be wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

no it is 6150 triangles. but i didnt know that 21844 triangle thing.. thanks.

i uploaded it with a low lod file. and the low load file is just a plane with a texture. can that cause it? because the texture seen in world  is the texture on that low lod plane object.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So presumably you have three materials. In that case, you need to have the same three materials at each LOD. If not, the uploader should stop you with an error message. If it's not the triangle count problem, I can think of a couple of other things that could be happening. If you used local textures for two textures that disappeared, would they still be there afdter a tp? Sometimes, a change that you make in the viewer doesn't succeed in getting updated on the server. In that case the next time the viewer requests the data d=from the asset servers, it doesn't have the changes. This is quite common for other object parameters if you have a poor connection (like mine), although I can't remember seeing it with textures. Then there is a remote possibilityb that a server restart lost the most recent changes. Otherwise, I'm still guessing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi drongle. i think what u said about   " same materials at each lod"    may be the answer. because i remember when i tried to upload the mesh i got an error message. but i ignored the message and uploaded it. at low lod i have just 1 material and the texture i see in world, belongs to that material. i ll try to make a low lod file with each materials when i get back home and see the result. thanks again both of you :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...