Jump to content
Sign in to follow this  
Marielle Caerndow

Anyone having trouble sending Emails to SL ?

Recommended Posts

Since 2 days it seems that sending emails to SL stopped working.

It first affects offline-IMs: they are forwarded to my email account, and usually I could simply 'reply' - but since 2 days my email-reply is not reaching the sender (avatar in-world).

Second problem: I sometimes send an email to a scripted in-world object - but since 2 days the mails are not reaching the in-world object.

Just would like to know if others have the same problem of emails from 'outside SL' are not going 'into SL' (neither to avatars nor to objects). I tried it with 3 different email accounts, all the same problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emails to LSL objects has been broke for almost a full day. A few times last night tehre were spurts of emails getting through. This morning they all seem to be broke again. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for your confirmation, Sarah.

First I thought it's just the "normal" problem that occurs every few weeks on certain mail-receiving items (as described here in example https://jira.secondlife.com/browse/SCR-499 ). But this time it seems more general. Affecting all my items, even newly created ones - and email-replies to offline-IMs as well. Seems like no emails go 'in' SL at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use Emails to SL almost daily, and they have been working fine for me.

I can say, years ago, I had problems, and ended up finding out it was due to my email program. SL can only accept Emails in plain text format. If you're sending emails in a HMTL format, they will be rejected. So be sure to check what format your email program/service is using.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the tip, Darien, but  I knew about plain text/ascii-limits and always used plain text. It worked all fine since years ...until now (and didn't change anything on my mail program). Also, that the email-to-SL fails from 3 different email accounts makes me wonder.

Did some further testing by replying offline-IMs not per mail program, instead directly from the web interface of the mail provider (as plain text)...still not arriving in SL :-/

So it's working for you right now ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Email is basically a relay service, the mail can jump from server to server until it reaches it's destination. LIkely some server along the line got backed up and held the messages.

It's rare, usually emails reach their destination within 5 minutes, but it can happen, they get delayed for days because of some server along the line doing this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This may be a related issue.  I was trying to file a complaint about a griefer object, and instead I got a failed e-mail notification in my in-box in my e-mail account.

It seems that SL is trying to use DMARK e-mail verification, but it's trying to verify my e-mail address against my SL name, so of course my ISP is gonna say "No, that's not the right account" and thus the complaint got returned to sender.

People who aren't getting the e-mails they're expecting might want to check their spam filters, but that might not necessarily be where they ended up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...