Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
Mia Lowtide

SOLVED - SLV crashes after I log in - all forum solutions

Question

Hello all!

As in the topic I have a huge problem. My SL Viewer crashes every time a few seconds after I log in. I read through the forum but none of the solutions helped me. 

I haven't played SL for a half of year. Previously i played on the same computer with the same internet connection. I needed a breake so I uninstalled the SLV. Lately I wanted to play again so I downloaded and installed the latest version of the SLV from the site. But as I wrote - it crashes every time.

Beneath I post my PC info and the solutions that I already tried. Maybe I missed something? 
PLEASE HELP!!

*sorry for my spelling mistakes - english is my second language :)

PC info

Windows 7 Home Professional

Notebook HP Pavilion dv6-6150ew QA944EA
Processor Intel Core i5-2410M [MHz] 2300
RAM 7,9 GB
Hard drive 500 GB
1366 x 768 
AMD Radeon HD 6770M 2GB

Free memory 68 GB

Internet connection 1 MB

 

Information from the SLV ABOUT SECOND LIFE

Second Life 3.5.3 (276452) May 24 2013 02:06:23 (Second Life Release)

Release Notes

CPU: Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz (2294.88 MHz)

Memory: 8140 MB
OS Version: Microsoft Windows 7 64-bit Service Pack 1 (Build 7601)
Graphics Card Vendor: ATI Technologies Inc.
Graphics Card: AMD Radeon HD 6700M Series

Windows Graphics Driver Version: 8.15.0010.2291

OpenGL Version: 4.2.12337 Compatibility Profile Context 13.101.0.0

libcurl Version: libcurl/7.21.1 OpenSSL/0.9.8q zlib/1.2.5 c-ares/1.7.1

J2C Decoder Version: KDU v7.0
Audio Driver Version: FMOD Ex 4.44.12
Qt Webkit Version: 4.7.1 (version number hard-coded)
Voice Server Version: Not Connected
Built with MSVC version 1600

 

Tried solutions that I found on this forum


1) Downloaded the latest version of SLV. Two reinstallations.

2) I reset my router.

3) Checked for the latest drivers update for my graphic card (from the producers site - the right one for sure)and for Windows 7 updates. I have the newest versions of both.

4) Cleared the catche in the SLV (before lauching the game) and manually through the windows folder (C:\Users\User\AppData\Local\SecondLife\ - after I made all the 'hidden' folders visible).

5) Set the graphic in game at minimum.

6) Made a memory disc check (twice) - no problems detected.

7) Set the Net speed (in the SLV) on minimum and at maximum (two different tries - still nothing).

8) I had a few seconds in the game so I pressed ctrl+alt+Q and disabled the HTTP textures. It still crashed.

9) As my first locations I loaded 'save' lands such as Smith or Poolney.

10) As I wrote I had a few seconds so I deleted all the notifications in the right upper corner (I had 77 ifI remember correctly).

11) I created a new account. It crashed the same way.

I really don't know what to do - it worked a few months ago... I really count on you guys...

Yours,

Mia.


UPDATE from the advices below

KarenMichelle Lane

12) I installed the lates BIOS update. Then I reinstalled SLV again. It still crashes.

13) I'm using Microsoft Security Essentials as my antivirus so this is not the issue.

Pyewackett Jinn

14) I think I have to agree with you. It's something with the latest versions- they should look into it and fix it. Now I'm trying to install older versions. They also crashed. Till now I tried following versions (all crashed): 3.5, 3.4, 3.3, 3.2.

Keep you posted.

SOLUTION FOUND UNDER THIS LINK (ON THIS FORUM). Thank you for your help.

http://community.secondlife.com/t5/Second-Life-Viewer/AMD-Radeon-HD-6770M-2GB-problem-in-Second-Life-Viewer/td-p/1175551

Have someone else other ideas?

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Mia,

This particular version of this laptop is sold in the EU. Two possibilities come to mind.

1) Get online with HP and see if you have a BIOS update that your need.

2) Try uninstalling your antivirus software and using something simple like Microsoft Security Essentials which works great with SL.

Please update your question [ X ] with your status [ X ] with additional information as follows: Select the Options drop-down menu to the right of your question and select Edit Question.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I'm sorry I don't have the answer, butI wanted to let you know that I'm having the same problem.  Ever since I installed the newest viewer this has been happening.  There's got to be something wrong with SL.  I don't think we both have computer issues, it's too much of a coincidence.  I have been playing just fine without the 'break' that you took, but as I said, the new viewer has me crashing constantly.  I hope SL addresses this and admits that there is something wrong with their program.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×