Jump to content

Viewer Problem - Windows Visual C++ Runtime Library


You are about to reply to a thread that has been inactive for 3625 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Recommended Posts

Hello Everyone!  I am posting this problem in this category because I did not find any category that went closer to my problem than this one. I asked about it in the "Answers" section when I found out I could not re-answer anything in order to communicate about this issue, so I re-open it here. Got the following problem:

 

When I start up SL in the normal Second Life Viewer (I downloaded the latest version), all starts out fine, except the textures, contacts and  other stuff  are not loading really fast. After about 10 Minutes, an error pops up

 

"Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application's support team for more information. "

The Error refers to the Second Life exe file.

 

Weird Thing:

At the moment when this error pops up, all textures and contacts are loading really fast, my avatar turns from cloudy state to its normal appearance, and from time to time Second Life Voice is also enabled where it was disabled the 10 Minutes before.  I can keep on playing 5 minutes when I ignore the message, but then Second Life freezes.

I googled a lot but I did not find any good solution to this problem. I have re-installed the viewer and the Visual C++, deleted all Visual c++ except the 2008 redistributable, and deleted a program that was rumoured to be the source of this error, a free YoutubeDownloader program. I updated all accessible updates from my system and installed the newest Visual C++ version from 2012.  Nothing helped. 

 

I also tried the Dolphin Viewer to check if it is maybe only a Second Life Viewer problem, but the same error appeared.

 

I must say that I am no computer professional at all, thus do not know anything about this Visual C++ stuff nor any Computer-related stuff... so I would request you to answer me as you would answer a total noob **Only uploaded images may be used in postings**://secondlife.i.lithium.com/i/smilies/16x16_smiley-very-happy.gif" border="0" alt=":smileyvery-happy:" title="Smiley Very Happy" />

I have not played Second Life on this Laptop yet.

An odd thing is: The same problem occurs on my stationary computer (Windows XP). But it is far more important to me to fix this problem on this laptop as I rarely use the computer anyway. It was recommended that I send a case card to Linden but they do not have any technical support that would come near to the issue I have.

 

The relevant Laptop stats:

I use

Windows 7, Service Pack 1, 32 bit.

 

Thanks a lot in advance and excuse my faults in english language - I am german ;-)

Phoebus Delwood

Link to comment
Share on other sites

You are about to reply to a thread that has been inactive for 3625 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...