Jump to content
  • 0

I was able to login to sl, now it freezes and I can no longer access the grids, the logging in show


Balian Azalee
 Share

You are about to reply to a thread that has been inactive for 3651 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Question

  • 0

It's hard to say what's wrong without knowing more about your computer and how you are connected to the Internet.  Here is a selection of possibilities, however:

  • Your Internet Connection is Down Check whether you are able to connect to the 'net using a web browser; try to use it to visit a known website. If that fails, then the first thing to try is to unplug your modem/router for at least a full minute, then once plugged back in, allow then to go through startup, after which reboot your computer. If after this you are still unable to connect to the Internet with a web browser, you will probably need to contact your ISP to have your connection checked.
  • Your Router and/or Modem has Problems Repeat the same things as above.
  • Your Firewall is Preventing the Connection Try disabling your firewall software completely and then try to log in again. If you are successful, then you need to allow the viewer access through the firewall. Some tips on how to do that are here.
  • Buildup of Open Notifications It is possible for a buildup of too many notifications to cause Firestorm to disconnect during or shortly after login. If you experience such disconnections repeatedly on Firestorm, then follow the instructions under “Firestorm Logs Out During Login” here.
  • Domain Name Server (DNS) Issues You may get “Unable to connect to simulator”, or a message specifically saying that there are issues with the DNS. In that case refer to this page for how to proceed.
  • Region is Down It is possible that the region you are trying to log into is down. So try again but select a different region name at the log in screen. Some regions you can try: Hippo Hollow, Aich, Hatton, Pooley.
  • Group Tag Preventing Login There are cases when your active group tag will prevent log in - most usually when the tag contains unicode characters (though there have been isolated cases where even standard Latin characters have prevented log in as well). If this happens, you can attempt to log in using a text based viewer such as Radegast or MetaBolt, and change your active group in that viewer (preferably to None), log out and then log in with your usual viewer.
    Should that not be an option, you will need to find a way to get word in-world, to the group owner, and have them either edit the group title tag or, should that not be an option, eject you from the group.
    If that too is not a viable option, then the only other recourse is to file a support ticket with LL and have them change your active group.
    This is a server issue, and is reported in this LL JIRA.
Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

It's hard to say what's wrong without knowing more about your computer and how you are connected to the Internet.  Here is a selection of possibilities, however:

  • Your Internet Connection is Down Check whether you are able to connect to the 'net using a web browser; try to use it to visit a known website. If that fails, then the first thing to try is to unplug your modem/router for at least a full minute, then once plugged back in, allow then to go through startup, after which reboot your computer. If after this you are still unable to connect to the Internet with a web browser, you will probably need to contact your ISP to have your connection checked.
  • Your Router and/or Modem has Problems Repeat the same things as above.
  • Your Firewall is Preventing the Connection Try disabling your firewall software completely and then try to log in again. If you are successful, then you need to allow the viewer access through the firewall. Some tips on how to do that are here.
  • Buildup of Open Notifications It is possible for a buildup of too many notifications to cause Firestorm to disconnect during or shortly after login. If you experience such disconnections repeatedly on Firestorm, then follow the instructions under “Firestorm Logs Out During Login” here.
  • Domain Name Server (DNS) Issues You may get “Unable to connect to simulator”, or a message specifically saying that there are issues with the DNS. In that case refer to this page for how to proceed.
  • Region is Down It is possible that the region you are trying to log into is down. So try again but select a different region name at the log in screen. Some regions you can try: Hippo Hollow, Aich, Hatton, Pooley.
  • Group Tag Preventing Login There are cases when your active group tag will prevent log in - most usually when the tag contains unicode characters (though there have been isolated cases where even standard Latin characters have prevented log in as well). If this happens, you can attempt to log in using a text based viewer such as Radegast or MetaBolt, and change your active group in that viewer (preferably to None), log out and then log in with your usual viewer.
    Should that not be an option, you will need to find a way to get word in-world, to the group owner, and have them either edit the group title tag or, should that not be an option, eject you from the group.
    If that too is not a viable option, then the only other recourse is to file a support ticket with LL and have them change your active group.
    This is a server issue, and is reported in this LL JIRA.
Link to comment
Share on other sites

  • 0

It may be any of the things that Rolig suggested, but I recently had the same problem when I upgraded my Firestorm viewer to the most recent viewer...and I got the same message you encountered. First I verified my Internet was working and that Second Life was ok. It was...so next I tried different viewers and they also didn't work. I read on the Firestorm website that they recommend doing a clean install. From their blog:

IMPORTANT: Because of the many skin and settings changes/improvements/adjustments we’ve made it is especially important that you perform a clean install of this build.

I followed the directions for a clean install and then I was able to login and use SL again. I'm not sure what viewer you're using, but maybe look into also doing a clean install for whatever viewer you are using. Maybe take a look at the clean install instructions for that viewer if they have them, because the Firestorm page included useful information about preserving contact sets and information about deleting cache files.

One other idea, if you have an alt, see if the alt can log on or create an alt. At times I've had one avi get ghosted and stuck in SL so I would not be able to login but alts could.

Good luck! Hope you get it sorted out as I know how frustrtating something like this can be.

 

 

Link to comment
Share on other sites

You are about to reply to a thread that has been inactive for 3651 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...