Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
RubenMoon1488312015

Graphics problems....

You are about to reply to a thread that has been inactive for 3041 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Question

  • 0

This is a known problem with some ATI cards

https://jira.secondlife.com/browse/SH-2946?

You need to upgrade your catalyst drivers i think

For a quick but temporary solution, go to Preferences >> Graphics and disable Basic Shaders.  For a more permanent solution update the 12.1 Catalyst driver from http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx?type=2.4.2&product=2.4.2....  or run the AMD driver autodetect tool to update: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/auto_detect.aspx

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

This is a known problem with some ATI cards

https://jira.secondlife.com/browse/SH-2946?

You need to upgrade your catalyst drivers i think

For a quick but temporary solution, go to Preferences >> Graphics and disable Basic Shaders.  For a more permanent solution update the 12.1 Catalyst driver from http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx?type=2.4.2&product=2.4.2....  or run the AMD driver autodetect tool to update: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/auto_detect.aspx

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

When you ask a tech question include information about your computer. Get the info from the viewer's Help-About... and paste that into your post with your question. To add your info to an existing question use OPTIONS->EDIT. It’s in the upper right of your post.

You are probably running an ATI/AMD video card with an old driver. Update the driver and the problem will clear... provided this is the problem that started showing up about a month ago. 

You might also try the Beta version of the viewer. I think it has a fix for the problem too.

Pink Prims Bug

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

As Dilbert said. However, without knowing which ATI card you have, I wouldn't just install the latest 12.3 Catalyst as many older ATI cards can't run drivers beyond 10.2. See this page for a list:

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista32.aspx

You should use the AMD detect utility or the manual selector http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

If you have a laptop with an ATI/AMD Mobility card, refer to the links on this page http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/737-280​41SupportforATIMobility.aspx

Share this post


Link to post
Share on other sites
You are about to reply to a thread that has been inactive for 3041 days.

Please take a moment to consider if this thread is worth bumping.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...